7η Αγωνιστική / ΚΟΥΚΑΚΙ (κυριακή 19/5, ώρα 16:59) + κείμενο Π.Π.Κ

afisa2κλικ την φωτο για μεγέθυνση

χάρτης εδώ

Ακολουθεί κείμενο της Π.Π.Κ.

Το ποδόσφαιρο θεωρείται εδώ και δεκαετίες από πολλούς-ες ως ο βασιλιάς των ομαδικών αθλημάτων. Η εξήγηση γι’αυτήν του την σχεδόν αδιαφιλονίκητη επικράτηση του στις προτιμήσεις του φιλοθεάμονος κοινού στον χώρο του αθλητισμού, εντοπίζεται στο γεγονός ότι το ποδόσφαιρο αλλά και ο τόπος που αυτό διαδραματίζεται˙ το γήπεδο, είναι ικανά να αναπαράγουν ισχυρές ανθρώπινες δράσεις συναισθημάτων. Αντιφατικά πολλές φορές μεταξύ τους όπως ηδονή ή απογοήτευση, ξέφρενη χαρά ή απίστευτη λύπη, άγχος ή ηρέμια ή ακόμα και συνθήκες διαμάχης μεταξύ κρατών, νομών, γειτονιών και κοινωνικών ομάδων. Με λίγα λόγια μια ακόμη αναπαράσταση του ανθρώπινου δράματος με συστατικά εικοσιδύο ανθρώπους και μια μπάλα και φυσικά όλους όσους-ες εμπλέκονται μ’αυτό έστω και εξ αποστάσεως όπως π.χ από τις κερκίδες ενός γηπέδου.

Αν σε όλα  αυτά προσθέσουμε και τη διαπίστωση οτι η κερκίδα, η τυφλή αγάπη και το πάθος για την ομάδα πολλές φορές δεν αναγνωρίζει την ιδιαιτερότητα των φιλάθλων ή ομάδων (αφεντικό, εργάτης, φοιτητής, μικροαστός, επιστήμονας κ.τ.λ) καθώς όλοι γίνονται ένα χάριν της ομάδας που είναι πάνω απ’όλα, τότε το ποδόσφαιρο σύμφωνα με τον Brohm (γάλλος κοινωνιολόγος) γίνεται ένα «ιδεολογικό όργανο μέσα στην πάλη των τάξεων, και πιο συγκεκριμένα ένα μέσο που προτείνει την ταξική συνεργασία στον χώρο των αθλητικών δραστηριοτήτων όπου η ταξική συνεργασία δεν είναι προφανής όπως στην επιχείρηση».

Αν το ποδόσφαιρο έχει άμεση διασύνδεση με την πολιτική. Αν κάποιοι-ες αντιληφθήκαμε ότι τελικά οι νίκες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου το 2004 ήταν δυστυχώς μια μονάδικη ευκαιρία να εμφανιστεί διογκωμένο το αβγό του φιδιού. Αν το χρήμα, οι διαφημίσεις, οι παράγοντες, τα συμφέροντα ο ίδιος ο καπιταλισμός έχει εισβάλει πολυ βαθιά μέσα στο ποδόσφαιρο μεταλλασοντάς τα πάντα σε εμπόρευμα και κέρδος, τότε εμείς απ’την πλευρά μας, όσοι-ες συμμετέχουμε στην διοργάνωση του Αντιφασιστικού Πρωταθλήματος σε διάφορες περιοχές της Αττικής, διαμηνύουμε πως η διασκέδαση και η ψυγαγωγία μέσω του ποδοσφαίρου δεν σημαίνει αναγκαστικά, επαγγελματισμός, εισητήρια, λαμπερά αστέρια και κάμερες.

Πως οι φασίστες και όσοι τους στηρίζουν δεν έχουν χώρο πουθενά όπου η ανθρώπινη φύση ξεδιπλώνει τα φυσικά της χαρίσματα. Είτε αυτό είναι οι αλάνες της γειτονιάς, είτε τα γήπεδα των επαγγελματικων ομαδων.

Αμφισβητούμε και φτύνουμε τα στημένα και πολυδιαφημισμένα ποδοσφαιρικά show. Τα εργοστάσια παραγωγής ντοπαρισμένων και φινετσάτων αθλητών΄,«επώνυμα» κομμάτια κρεάτος προς κατανάλωση στο όνομα ενος ποδοσφαίρου που αντανακλά τις σύγχρονες καπιταλιστικές κοινωνικές συνθήκες.

Δεν αφήνουμε σε κανένα ναζιστικό σκουλήκι να κάνει προσυλητισμό και προπαγάνδα σε καμία γειτονιά, σε κανένα γήπεδο, σε οποιοδήποτε χώρο εργασίας.

Ανατρέπουμε και καταστρέφουμε όσα παράσιτα προσπαθούν να διεισδύσουν σε οποιαδήποτε έκφανση της ζωής μας με απώτερο σκοπό να μας μετατρέψουν σε πειθήνια υποχειριά τους. Απορρίπτουμε την εμπορευματοποίηση, τους καπιταλιστικούς τρόπους παραγωγής, συνύπαρξης και διασκέδασης.

 

-ΠΠΚ-

-Μέλος του Antifa league

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *