Ανασκόπηση 10ης αγωνιστικής – Θησείο

Ο Μάης μπήκε για τα καλά και εμείς πιάσαμε τα γρασίδια…Στο Θησείο είχαμε μια από τις καλύτερες αγωνιστικές στην ιστορία του antifa league. Μια διοργάνωση που στήσαμε όλοι μαζί. Πολύ ωραία μέρα για μπάλα αλλά και νύχτα αφού μας πήρε το βραδάκι χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι. Πολύς κόσμος όλων των ηλικιών και από πολλές χώρες του κόσμου πέρασε κοντά μας, έφαγε μαζί μας σουβλάκια/καλαμάκια, μιλήσαμε μαζί του και όλοι μαζί απολαύσαμε το ποδοσφαιρικό θέαμα συνοδεία -όπως πάντα- της μουσικής. Μοιράστηκε το κειμενάκι μας άλλα και άλλα πολιτικά κείμενα και δόθηκαν οι πληροφορίες που έπρεπε σε όσους εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στη διοργάνωση από του χρόνου πια. (ο πονοκέφαλος για το ποιες ομάδες θα λάβουν μέρος στο επόμενο αντιφα λιγκ ήδη ξεκινάει!) Αν μας διαβάζετε σας περιμένουμε! Το πιο ελπιδοφόρο ήταν τα χαμόγελα των παιδιών που παρευρέθηκαν. Το δε αφισάκι που είχαμε με τον αστεριξ και τον οβελιξ (και φυσικά τον τεχνίτη ιντεφίξ) να τσακίζουν φασίστες έγινε ανάρπαστο σε μεγάλα και μικρά παιδιά. Οι κερκίδες υποστήριζαν με πολύ ζωηράδα και χιούμορ τις αγαπημένες τους ομάδες, και οι αθλητές μας έδιναν το καλύτερο τους εαυτό για να τους ευχαριστήσουν. Ο ενθουσιασμός για αυτή τη μέρα ξανα-ξυπνάει μέσα μας ακόμα και τώρα που γράφουμε αυτές τις γραμμές, μετά από τόσες μέρες, και αυτό τα λέει όλα.

DSC_0702

Ξεκινάμε με τους ανεπανάληπτους αγώνες μας, που αν ο χλοοτάπητας ήταν καλύτερος και άφηνε να ξεδιπλώσουν στο 100% το ταλέντο τους οι ομάδες, θα ήταν άπλα  θέμα χρόνου πότε οι διάφοροι μάνατζερ θα κάναν το λάθος να μας πλησιάσουν:

DSC_0733On fire!

Nea Filadelfia Warriors – Rakos Ferreira: 3 – 2
Πρωτος αγώνας κατά σειρά, με τις δυο ομάδες να θέλουν πως και πως τους βαθμούς της νίκης ώστε να ξεπεράσουν το άγχος της εισόδου τους στα play off. Ο αγώνας ήταν δυνατός με ωραίες στιγμές εκατέρωθεν αλλά τους nfw να φαίνεται πως το θέλουν λίγο παραπάνω. ‘Όσοι περίμεναν να δουν θέαμα και τσαλιμάκια μόνο εδώ δε θα τα βλέπανε. Δύναμη, νεύρο, πάθος και τζαρτζαρίσματα ήταν τα κύρια συστατικά του αγώνα. Με την νίκη αυτή των φιλαδελφιωτών γίνεται ακόμα πιο συναρπαστική η εξέλιξη στην ουρά της βαθμολογίας και αναμένουμε να δούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη συνέχεια και τι φινάλε μας επιφυλάσσουν οι ομάδες, καθώς πλέον δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος για τίποτα! Οι ράκος φερέιρα περνάνε είναι αλήθεια μια περίοδο ντε-φορμαρίσματος: Πριν ένα μήνα μπορούσες να πεις με ασφάλεια ότι θα είναι παρών στα playoff και πλέον τωρα έχουν μπει σε μεγάλους μπελάδες,  από την άλλη, οι nfw εκεί που λέγαμε ότι έχουν ελάχιστες ελπίδες, να τώρα που έχουν μπει για τα καλά στο παιχνίδι αποκτώντας μάλιστα ένα μικρό πλεονέκτημα. Βέβαια το πρόγραμμα τους είναι δύσκολο, ας προσέχουν και ας μη πετάνε στα σύννεφα.

DSC_0621Εκτέλεση από το μάτι της… βελόνας

Γνωστοί * Άγνωστοι – Zapatero United: 7 – 2
Τι παιχνίδι! Τα κόλπα έδιναν και έπαιρναν καθιστώντας τη θέαση του αγώνα εθιστική. Οι Γ.Α κέρδισαν το ματς επάξια αλλά νομίζουμε ότι εκτός από τον αγώνα κέρδισαν και την προσοχή του κόσμου που για άλλη μια φορά κοίταζε εκστασιασμένος την τεχνική της ομάδας αλλά και το πάθος της για θέαμα. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η ομάδα αποκτά όλο και περισσότερους φαν που θέλουν κιόλας να παίξουν σ’ αυτήν. Στο Θησείο κάναν ουρά οι αναπληρωματικοί παίκτες! Πλέον ο πονοκέφαλος των Γ.Α δεν είναι το πόσα θα βάλουν αλλά ποιους και πόσους θα βάζουν! Αν ήταν 11αρι θα είχαν συμπληρώσει την ομάδα αλλά νομίζουμε ότι το 5αρι δρόμου είναι το φόρτε τους οπότε εδώ δυστυχώς δεν ισχύει η φράση χίλιοι καλοί χωράνε. Το πάθος δεν έλειπε όμως και από τους ζαπατέρο που στο πρώτο ημίχρονο κόντραραν στα ίσα αλλά στο δεύτερο έχασαν τα αυγά και τα πασχάλια. Ούτε οι απειλές που εξαπέλυσε η πρόεδρος απέδωσαν καρπούς η οποία κρατώντας ως εργαλείο εκφοβισμού ένα κράνος δεν κατάφερε να επαναφέρει την ομάδα στο επιθυμητό σημείο. Ακόμα και τώρα που μιλάμε οι ποδοσφαιριστές των ζαπατέρο μπορεί να βασανίζονται αλύπητα από την αυστηρή -να τα λέμε όλα- πρόεδρο τους. Ας μη στεναχωριέστε όμως, δε χάθηκε τίποτα, κρατάμε ότι έγινε ένα ωραίο ματσάκι.

DSC_0645

Los Ingenieros – Περσινή Κομμούνα: 1 – 3
Τον αγώνα αυτό τον περιμέναμε όλοι με μεγάλη αγωνία. Ήταν σκέτη απόλαυση και φυσικά το μέγεθος του σκορ δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την εικόνα του αγώνα. Πάνω κάτω η μπάλα, γρήγορο passing game και από τις δυο ομάδες, θέαμα όσο γινόταν τουλάχιστον, αποδεικνύοντας σε όλους ότι δικαίως αυτές οι δυο ομάδες έχουν καταλάβει τις δυο πρώτες θέσεις του πίνακα. Πολλές φάσεις μπροστά στις εστίες, πολλές χαμένες ευκαιρίες, σε ένα κατά πολλούς ισορροπημένο παιχνίδι. Οι Περσινοί φαίνεται να έχουν στρωθεί φαρδιά πλατιά πάνω στους μηχανικούς και να μην ξεκολλάνε με τίποτα. Παρόλο το ελαφρύ προβάδισμα των ινχινιέρος με 1-0, η Π.Κ βρήκε τρόπους να απαντήσει και να διασπάσει την άμυνα των μηχανικών και με όπλο -τη μπάλα να παίζετε κάτω- αλλά και την έμπνευση κατάφεραν να το γυρίσουν και για πρώτη φορά φέτος να περάσουν εκείνοι πρώτοι στην βαθμολογία έχοντας όμως ένα παιχνίδι περισσότερο! Οι μηχανικοί είχαν τις ευκαιρίες τους δε λέμε αλλά σα να έλειπε κάτι. Μήπως συνηγόρησε το γεγονός οτι ο πρόεδρος/παίκτης της ομάδας των μηχανικών τους εγκατέλειψε για να πάει ταξιδάκι αφήνοντας μόνους και αβοήθητους τους μηχανικούς? Η θέση του προέδρου άρχισε να τρίζει μετά από το αίσθημα της εγκατάλειψης που βίωσαν οι παίκτες της ομάδας και ο ίδιος για να επανορθώσει υποστήριξε ότι θα φέρει μεταγραφικά αποκτήματα, όλοι ταλέντα από την Ισπανία και θα ξανά-ανεβασει την ομάδα στην κορυφή.

DSC_0677τεχνική απο τον μαέστρο της π.κ

Trolletarioi – ΥΠΟΣΤΕΓΟ : 4 – 7
Άλλο ένα αμφίρροπο και καυτό ζευγάρι για αυτήν την αγωνιστική όσον αφορά το βαθμολογικό ενδιαφέρον και με δυο ομάδες να παλεύουν για ένα εισιτήριο στα playoff. Το υπόστεγο φάνηκε πιο προετοιμασμένο και δεν άφησε τους τρολλετάριους να το πιστέψουν ούτε στιγμή, κρατώντας σταθερά μια διαφορά ασφαλείας δυο τερμάτων. Οι τρολλετάριοι ακόμα δεν μπορούν να ξεπεράσουν το σοκ της προηγούμενης αγωνιστικής και γνωρίζουν ότι τους περιμένουν άσχημα ξεμπερδέματα. Από την άλλη όμως, οι τρολλ. είναι μια από τις ομάδες που έχουν συνεισφέρει στα μέγιστα όσον αφορά τουλάχιστον το έξω-αγωνιστικό κομμάτι και έχει κερδίσει τη συμπάθεια του κόσμου αλλά και της παράγκας. Η ομάδα των Πατησίων χρειάζεται να βρει την ψυχική ηρεμία της, το κατανοούμε αυτό, αλλά πρέπει να σκεφτεί τρόπους για να κερδίσει τα 3 εναπομείναντα παιχνίδια και να τα δει σαν τελικούς. Το ξέρουμε ότι δεν σας πολυνοιάζει το αποτέλεσμα παρά μόνο η συμμετοχή αλλά από την άλλη είναι πολλοί αυτοί και αυτές που θέλουν να δουν την ομάδα σας να συμμετέχει στα play off. Τα mail συμπαράστασης και αλληλεγγύης πέφτουν βροχή γι αυτό κάντε κάτι! Το υπόστεγο, αρχίζει και το παίρνει πιο προσωπικά το θέμα και πλέον μπαίνει και εκείνο σε τροχιά διεκδίκησης αφήνοντας τους πάντες με κομμένη την ανάσα. Για να δούμε αν η μοβ δύναμη της Αργυρούπολης μπορεί να αντέξει το βάρος της φανέλας της.

DSC_0616Με εσωτερικό φάλτσο ..

Abelogarden – ΠΟΤΑΜΙΑΚΟΣ : 4 – 4
Αυτή τη φορά δεν είδαμε τους Αμπελοgarden να πανηγυρίζουν όπως μόνο αυτοί ξέρουν και η αλήθεια είναι ότι μόνο και μόνο γι’ αυτούς τους μοναδικούς πανηγυρισμούς κάποιοι θα ήθελαν να είναι αυτοί οι νικητές. Ισοπαλία το παιχνίδι με τους αμπελογκάρντεν να το θέλουν περισσότερο αλλά η τύχη να μην τους χαμογελάει σε καμία περίπτωση. Κρίμα..πίκρα και ελπίδα είναι τα συναισθήματα που άφησε ο αγώνας αυτός για τους αμπελογκάρντεν οι οποίοι διοργανώνουν την επόμενη αγωνιστική στη γειτονιά τους και αναμένουμε με αγωνία. Τον ποταμιακό τον βλέπουμε λίγο πεσμένο σε σχέση με τις αρχές της αγωνιστικής περιόδου, παρόλα αυτά είναι μια ομάδα που ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα, και στο συγκεκριμένο αγώνα πήρε την ισοπαλία και ευτυχισμένος να είναι εκεί που είναι. Οι abelogarden κινδυνεύουν και το γνωρίζουν πολύ καλά, ειδικά τώρα που παίρνουν το ρεπό τους,  γι’ αυτό και πρέπει να κάνουν το δυο στα δυο και μετά να..ελπίζουν.

DSC_0614σταθερός ο γκολκίπερ..

Belza Gorria – Villa Abalias : 4 – 2
Ίδρωσαν, λαχάνιασαν και αν και τελευταίο ματς τα έδωσαν όλα και οι 2 ομάδες. Σκληρό και δυνατό παιχνίδι  από τους μπελτζογκοριτες και οι αμπαλιώτες προσπαθούσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό που έδιναν οι αντίπαλοι τους χωρίς όμως τελικά να τα καταφέρουν. Η belza gorria ήρθε αποφασισμένη να πάρει 3 πόντους και τα κατάφερε. Μέχρι να έρθει η σειρά τους να παίξουν, τους πιάσαμε να εφαρμόζουν ασκήσεις διαλογισμού και αυτοσυγκέντρωσης αλλά και να καταγράφουν τις αδυναμίες και τα δυνατά σημεία των αντιπάλων ομάδων. Έχουμε μάθει οτι κάποιοι το έχουν ρίξει στη διατροφή και η αλήθεια είναι ότι δεν είδαμε να τιμούν δεόντως τα σουβλάκια. Φαίνεται ότι σ’ αυτό το ματς τους βγήκαν όλα αυτά σε καλό. Οι παίκτες της βίλας δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν την λαιμαργία τους μέχρι το τέλος και καταβρόχθισαν τα σουβλάκια με αποτέλεσμα να βαρύνουν και αντί να κυνηγάνε την μπάλα, κάποιες φορές κυνηγούσαν το στομάχι τους.  Παρ’ όλα αυτά το ξαναλέμε έχουν βελτιωθεί σαν ομάδα και το γεγονός ότι κατέβηκαν 6 ποδοσφαιριστές αποκλειστικά της βίλας είναι ρεκόρ-θαυμα για την ομάδα του Γαλατσίου. Μήπως να τους δίναμε κάναν βαθμό δώρο να το γιορτάσουμε?

DSC_0604 10313572_619875894760918_6207755738029019501_n

1.Special Thanks στα παιδιά που περιποιηθήκαν τους τοίχους! Το antifa league κοσμεί και τους τοίχους του Θησείου αφήνοντας την υπογραφή του. Μπράβο και σε όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η αγωνιστική.

2.Εθεάθη ο πρώην πρόεδρος του θρυλικού και ιστορικού ΑΣΤΗΡ ΑΝΟΜΙΑΣ (ομάδα 1ου antifa league), διακριτικός όπως πάντα ούτως ώστε να μην χρειαστεί να υπογράφει αυτόγραφα, μας εξέφρασε τα παράπονα του επειδή πλέον όλοι έχουν βαφτιστεί πρόεδροι και έχασε την μοναδικότητα του.
Α ρε πρόεδρε…έφυγες κι ήρθε το χάος, που πάει αυτή η νεολαία.

3.Πάρτε μια ανάσα πριν δείτε την βαθμολογία διότι γίνεται O πανικός και για του λόγου το αληθές, δείτε τι γίνεται στην ουρά. Ε ρε πανηγύρι που έχει να γίνει!

10i

Για να μην παίξουνε μπουνιές οι ομάδες μας την τελευταία αγωνιστική, τις προλαβαίνουμε και τις ενημερώνουμε ότι:

* Οι θέσεις 1 εως 8 περνάνε στα play off

** Σε περίπτωση ισοβαθμίας δυο ομάδων, πλεονέκτημα αποκτά η νικήτρια ομάδα της μεταξύ τους αναμέτρησης, σε περίπτωσης ισοπαλίας, πλεονέκτημα αποκτά η ομάδα με την καλύτερη διαφορά τερμάτων, σε περίπτωση ίσης διαφοράς τερμάτων, οι διαφορές λύνονται στα πέναλτι.

***Σε περίπτωση τριπλής και άνω ισοβαθμίας, πλεονέκτημα αποκτά κατά σειρά η ομάδα με την καλύτερη διαφορά τερμάτων, σε περίπτωση ίσης διαφοράς τερμάτων, οι διαφορές λύνονται στα πέναλτι.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *