κείμενο Τσακαλιών Α.Φ.Μ

Γιατί η μπαλίτσα παίζεται αντιφασιστικά

Όποιος θεωρεί πως ο Φασισμός και ο Ναζισμός καταπολεμούνται μόνο με την φυλάκιση μιας κλίκας τραμπούκων και δολοφόνων πλανάται οικτρά. Τα μορφώματα αυτά δεν υπάρχουν μόνο στις δικαστικές αίθουσες ή στην κόψη ενός μαχαιριού. Βρίσκονται σε στενά σκοτεινά σοκάκια,σε γειτονιές,σε στάσεις λεωφορείων,στους χώρους εργασίας, στο οικογενειακό περίγυρο ακόμα και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Η ξενοφοβία,ο ρατσισμός,ο εθνικισμός και ο σωβινισμός αποτελούν συστατικά για την εξιλέωση αλλά και την κυριαρχία κατασταλτικών και μισαλλόδοξων πράξεων.

Τα αποτελέσματα αυτών των πράξεων εμφανίζονται βραχυπρόθεσμα σε διάφορες εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας . Στα σύνορα του έβρου, στην θάλασσα του αιγαίου,στους συνεχείς ελέγχους αλλα και στις προσαγωγές και συλλήψεις μεταναστών άνευ αιτίας,στα κέντρα κράτησης, στα σύμφωνα του Δουβλίνου . Σκηνικά όπως οι δολοφονίες του Σαχτζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα, οι πνιγμοί στο Φαρμακονήσι και οι αυτοκτονίες στην Αμυγδαλέζα είναι κάποια από τα αποτελέσματα των πολιτικών που χαράζονται από το Ελληνικό κράτος και την Ευρωπαϊκή ένωση. Και όλα αυτά βεβαίως δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς την συγκατάβαση του παρακράτους και του φοβισμένου πολίτη που αποζητά την εθνική του ασφάλεια.

Τα προβλήματα αυτά δεν θα εξαφανισθούν δια μαγείας , αν και εμείς οι ίδιοι δεν πράξουμε, δεν αντιδράσουμε . Στόχος είναι ο φασισμός να τσακιστεί σε κάθε στενό , σε κάθε γειτονιά , κάθε πόλη , κάθε χώρα , γενικώς να χαθεί από προσώπου γής .Αυτό προσπαθείται σε καθημερινή βάση μέσα από πολύμορφες δράσεις και αγώνες που στόχο έχουν όχι μόνο την πάταξη της οποιασδήποτε μισανθρωπιστικής – αυταρχικής απειλής αλλά και την διάχυση των αντικατασταλτικών , αντιρατσιστικών, αντιναζιστικών και εν τέλει αντιφασιστικών ιδεών.

Αποφασίσαμε σαν γκρούπα των Τσακαλιών να συμμετάσχουμε στον θεσμό της αντιφασιστικής λίγκας, διότι θεωρούμε οτι η διάχυση του αντιφασισμού στην κοινωνία μπορεί να πραγματωθεί και μέσω του αθλητισμού. Είμαστε μία απο τις 16 ομάδες που συμμετέχουν στο antifa league και οι οποίες έχουν ως κοινό γνώρισμα την αντιπάθεια αλλά και την δράση ενάντια στον φασισμό και τον εθνικισμό. Επιπλέον Συμμεριζόμαστε όλοι την άποψη οτι στο ποδόσφαιρο (και γενικά στην ζωή) δεν πρέπει να είμαστε μόνο παρατηρητές, αλλά να φτιάχνουμε και το δικό μας παιχνίδι με τους δικούς μας κανόνες . Με πολύ καλά οργανωμένη και σφιχτή άμυνα, η οποία είναι προσαρμοσμένη να μην δίνει στον αντίπαλο ευκαιρίες για γκολ (τύπου κατενάτσιο), και σκληρό παιχνίδι θα πατάξουμε τον Φασισμό και ότι τον εκτρέφει.

ΤΣΑΚΑΛΙΑ Α.Φ.Μ.
(Αντιφασιστικό Φουτμπολικό Μέτωπο)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *