Κάλεσμα 8ης αγωνιστικής – Πευκάκια

Ξανά μαζί και αυτή τη φορά, δίνουμε ραντεβού στα Πευκάκια. Τη Κυριακή 20 Μάρτη θα διεξαχθεί η 8η αγωνιστική της Αντιφασιστική Λίγκας Αθηνών η οποία παρουσιάζει αμείωτο ενδιαφέρον φέτος με αρκετές εκπλήξεις όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι. Οι νεοφώτιστοι και ουραγοί (αλλά μόνο στο μάτι) Deniz Naki, μας δείχνουν το δρόμο και κραυγάζουν στα κουρδικά Azadî (Ελευθερία)

antifa_league_poster (1)  Ακολουθεί το κείμενο/κάλεσμα των Deniz Naki:

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥGAINST MODERN FOOTBALL

     Αν μέσα στη ραστώνη του κυριακάτικου μεσημεριού ακούσεις μουσικές να σου παίρνουν τα αυτιά και να κάνουν τα παράθυρα του σπιτιού σου να τρίζουν, αν οι μπάλες σου περνάνε ξυστά (και όχι σύριζα!) ενώ κάθεσαι αμέριμνος στον καναπέ και αν οι ευωδιές από θεσπέσια φαγητά κάνουν την κοιλιά σου να γουργουρίζει, τότε μάλλον οι μπαλαδόφατσες του Antifa League έχουν σκάσει μύτη στο κοντινό παρκάκι/γηπεδάκι ή σε κάποια πλατεία της γειτονιάς σου.

Όχι, δεν είναι ότι δεν είχαμε τι να κάνουμε και πήραμε σβάρνα κάθε γειτονιά της Αθήνας για να κλωτσήσουμε το τόπι. Απλώς είπαμε να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας και να αυτό-οργανώσουμε ένα ακόμη (το 4ο παρακαλώ στη σειρά) αντιφασιστικό πρωτάθλημα σε πολλές περιοχές, της κατά τ’ άλλα, βαρετής μητρόπολης. Είμαστε εδώ για να διαδώσουμε το δικό μας μήνυμα ενάντια στο εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο, σκορπίζοντας παντού το «μικρόβιο» του αντιφασισμού, της αντιιεραρχίας, του σεβασμού της διαφορετικότητας, αλλά και της κοινωνικής και ταξικής επαγρύπνησης, ώστε να δώσουμε ζωή στις πλατείες και τα πάρκα των περιοχών μας, όπου τα παιδικά – ποδοσφαιρικά μας όνειρα πήραν σάρκα και οστά. Να μοιραστούμε φαγητάρες που οι τρομεροί (εκτός από ποδοσφαιριστές) σεφ του Antifa League έχουν ετοιμάσει για όλους μας, αλλά και για να ακούσουμε μουσική από όλες τις γωνιές του κόσμου.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε μορφές γκετοποίησης των γειτονιών που οργώνουμε καθημερινά. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε ό,τι μας κλέβει τη ζωή. Από τους εξουσιαστές και (υπό)κινητές του σημερινού μοντέλου διαβίωσης, οι οποίοι μας έχουν μετατρέψει σε άψυχα ασυνείδητα ανθρωπάκια που απλώς δουλεύουν για να καταναλώνουν. Είμαστε εκείνοι που δεν θα αφήσουμε κανέναν μαφιόζο, φασίστα, κυβερνητικό, αφεντικό να βάλει όρια στην καθημερινότητά μας, είτε φέρνοντας τους μπάτσους, είτε βρομίζοντας χώρους ζωτικούς με πρέζα, είτε με το να μας λιώνουν στη δουλειά για να επιβιώσουμε.Η μαφία και το παρακράτος (που δρα χέρι -χέρι με το επίσημο κράτος) έκανε για ακόμα μία φορά την εμφάνισή της στην πλατεία των Εξαρχείων, όπου ξυλοκοπήθηκαν από πρεζέμπορους σύντροφοι από την κατάληψη του Κ*Βοξ. Η τρομοκρατία όμως δεν θα περάσει. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους σε κάθε βρώμικο σχέδιο που έχουν για να οδηγήσουν τον κόσμο στην αποχαύνωση και την εξαθλίωση. Οι γειτονιές θα μείνουν ανοιχτές για όλες και όλους.

Προσπαθώντας να βάλουμε και μεις το λιθαράκι μας ,ώστε να γκρεμίσουμε αυτό το σαθρό οικοδόμημα του σύγχρονου τρόπου ζωής, της καταναλωτικής μιζέριας και της εμπορευματοποίησης των πάντων, κάνουμε δυνατό το άκουσμα όσων φωνάζουν για ζωή και ελευθερία ,απ’ όλα τα πέρατα του κόσμου. Από τη ζούγκλα της Τσιάπας και τους Ζαπατίστας, μέχρι τα αυτόνομα κουρδικά καντόνια. Από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που γκρεμίζουν σύνορα και φράχτες, μέχρι τους έγκλειστους σε κελιά και ψυχιατρικά ιδρύματα, οι οποίοι διψάνε για ελευθερία και ζωή.

Ως “Deniz Naki”, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στον Κούρδο αντάρτη και εν ενεργεία ποδοσφαιριστή, Deniz Naki, ο οποίος έχει γίνει σύμβολο αυτοθυσίας και μαχητικότητας, αφήνοντας τους αγωνιστικούς χώρους (έστω και προσωρινά), για να βρεθεί στις κούρδικες περιοχές, όπου χιλιάδες μαχήτριες και μαχητές έχουν δώσει τη ζωή τους για την ελευθερία δολοφονημένοι από το φασιστικό τούρκικο κράτος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *