Ανασκόπηση τελικών – Λόφος Στρέφη

Επιτέλους λάβαμε στην αλληλογραφία μας την χαμένη μεταξύ Άρτας κ Εξαρχείων ανασκόπηση. Νεκρόνια στη συγγραφή (σορι για τα ορθογραφικά/τόνους κλπ), καλή απόλαυση και αν και κάπως αργά, ας θυμηθούμε και ας αναπολήσουμε..

—-

3 Ιουλίου έμελε να είναι η ημερομηνία που θα έληγε το φετινό ΑΝΤIFΑ LEAGUE ΑΤΗΕΝS.

Παρά τη ζεστή που επικρατούσε στο κέντρο της Αθήνας, παίχτες, φίλαθλοι και οπαδοί μαζεύτηκαν στο μπασκετάκι στο Λόφο Στρέφη για διοργανώσουν τη τελευταία φάση της διοργάνωσης.

DSC_0265 copy5 η ώρα η μουσική επαιζε σε ροκ κ’ πανκ ρυθμούς , οι μπύρες παγώνανε και τα κάρβουνα πέρνανε φωτιά, ωστε να υποδεχτούν τα  σουβλάκια. Ψήστες οι Γ.Α. (Φωταρας και Κωστας) και ο Ο. στο μικροφωνο μας ζαλιζαν ευχάριστα με τις μυρωδιές οι μεν,  με τη μετάδοση των αγώνων ο δεύτερος.

DSC_0273 copyΤο πρόγραμμα πλουσιο! Δυο ημιτελικοι, διαγωνισμος τριπόντων , φιλικό κατοίκων της κατάληψης Νοταρα και μεταναστών από Βικτώρια και φυσικά ο μεγάλος τελικός που θα απολάμβαναν οι φίλοι του ΑΝΤΙΦΑ!

Πρώτο ημιτελικός: Νοταρά- Γενίτσαροι

Οι Γενίτσαροι – το φαβόρι σε αυτό το ζευγάρι- κατέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο με σημαντικές απουσίες ( Χρήστο περαστικά γρηγορα) , αλλά με ένα σύνολο μπαρουτοκαπνισμενο σε τελικές φάσεις διοραγνώσεων και μαθημένο να παίρνει το αποτέλεμσα.

DSC_0319 copyΑπό την άλλη η έκπληξη της φετινής διοργάνωσης , τα παιδια της Νοταρά, παρουσιάστηκαν ετοιμοι να κάνουν αλλή μια μεγάλη εκπληξη (κλέβοντας τη δοξα Ισλανδίας και Ουαλίας βλ. euro).

Το ματς ξεκίνησε με διάθεση από τις δυο ομάδες και τους Γενίτσαρους να έχουν τη πρωτοκαθεδρία των κινήσεων. Με κινητήριο μοχλό τον Κώστα που ανέβαζε την ομάδα και τον πληθωρικό Χρονό στην επίθεση, οι Γενιτσαροι προηγηθηκαν πολύ νωρίς με 1-0. Οι νοταραίοι βρήκαν την απάντηση από το παλικάρι με το βρωμοσουτο (δοκαρι και μέσα). Δυο  φορές ακόμα, μεσα στο ημίχρονο προηγήθηκαν οι Γενίτσαροι και ισαριθμες φορές ισοφάρισαν οι Νοταραίοι. Ενω το σκορ ηταν 3-3 και πηγαίναμε για ημίχρονο, με ενα αμιφελεγόμενο γκολ (η κερκιδα χωρίστηκε στη μεση) οι γενιτσαροι διαμόρφωσαν το τελικό 4-3.

DSC_0288 copyΣτο δευτερο ημίχρονο οι ομάδες μαλλον είχαν μείνει από δυνάμεις και κινηθήκαν πολύ συντηρητικά. Οι μεν Γενίτσαροι να διαφυλάξουν το σκορ πρόκρισης και οι Νοταραίοι με μεθοδικό παιχνίδι να φέρουν στα ίσα το παιχνίδι.

DSC_0247 copyΠαρα τις φιλότιμες προσπάθειες των Νοταραίων, το σκορ παρεμεινε ίδιο και οι Γενιτσαροι πανυγήρισαν τη πρόκριση στο μεγάλο τελικό.

ΝΕΚΡΟΝΙΑ – ΓΚΕΛΑ ΤΣΑΟ

Ο μεγάλος ημιτελικός , όπως πολλές φορές μας είπε από μικροφώνου ο Οσκαρ! Οι γκελατσίωτες με όλα τα όπλα τους ετοιμοπόλεμα, έτοιμοι να πληγώσουν γαι δευτερη φορά τα Νεκρόνια (βλ.περυσινός προημιτελικός). Όμως και τα Νεκρονια, όχι τόσο ξενύχτηδες αυτή τη φορά (5 η ωρα όλοι στα κρεβάτια τους ήταν) , αποφασισμένοι να πάρουν την αγωνιστική εκδίκηση τους.

Το ματς ξεκίνησε με τους Γκελατσίωτες να βγάζουν πολύ δύναμη και ενέργεια στο παιχνίδι τους. Φυσικό αποτέλεσμα του τρόπου παχνιδίου τους να προηγηθούν νωρίς με 0-1. Τα Νεκρόνια αντέδρασαν και με πολύ ωραια μεταβίβαση του Καβά, ο Κων ισοφάρισε. Λιγο πριν το τέλος του πρωτου ημιχρόνου τα Νεκρόνια πήραν το προβάδισμα. Ο σκ-17  με ψηλοκρεμαστό τεχνικό σουτ σκόραρε, κάνοντας το 2-1 για να λήξει το ημίχρονο.

DSC_0312 copyΤο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τα Νεκρόνια αυτή τη φορά να σκοράρουν . Τα νεκρόνια είχαν πάρει φωτιά και έβάλαν και αλλο γκολ και η διαφορά ανοιξε . Οι γκελατσίωτες κάνοντας αντεπίθεση αγχωσαν στο τέλος τα Νεκρόνια. Τελικό σκορ 5-3 και το ζευγάρι του τελικού είχε σχηματιστεί.

DSC_0309 copyΑκολούθησε διαγωνισμός τριπόντων που συμμετέιχαν πανω από 20 άτομα. Φυσικά η πλειοψηφία των διαγωνιζόμενων  έσπασε τις ρακέτες, προσπαθώντας να αποδείξει το ταλέντο που δεν υπήρχε. Το διαγωνισμό κέρδισε εντέλει ο Ινδίανος από τους Ιντεπετιεντε.

DSC_0234 copyDSC_0242 copyΤΕΛΙΚΟΣ: ΝΕΚΡΟΝΙΑ-ΓΕΝΙΤΣΑΡOI

Υπό το φως των προβολέων οι δυο θέσεις παρατάχτηκαν για τη μεγάλη μάχη. Αφού ανάψαν τα  καπνογόνα για την υπαρξη της κατάλληλης ατμόσφαιρας, το παιχνίδι ξεκίνησε.

DSC_0340 copyDSC_0341 copyΣτα πρώτα λεπτά κυριάρχησε η δύναμη και τους αμυντικούς να καθαρίζουν εύκολα τις φάσεις. Ο σκ-17 πηρε το όπλο του όμως και εβαλε σε θέση οδηγού τα Νεκρόνια. Με προσωπικό αντιπαλο τον Κώστα να του έχει βγάλει τη παναγία , επιστράτευσε την απράμιλλη τεχνική του. Πετωντας την μπαλα κατω από τα πόδια του προσωπικού αντιπαλου και σπρινταροντας , σκόραρε για το 1-0.

DSC_0284 copyΟι γενίτσαροι προσπάθησαν να αντιδράσουν, με τον τέρμα Ραντούλιτσα να τροφοδοτεί τον Χρονό.  Ο καβας (νεκρόνια) παίζοντας δυνατά είχε τη λύση για τα νεκρόνια στην άμυνα.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε  1-0. Ο Σωκ παρά τις μπυρες ήταν σταθερός στα γκολποστ και απέκρουε όποιο σουτ των Γενίτσαρων. Ο ΚΩΝ πάντα με την εμπερία του ηρεμούσε το παιχνίδι, κάνοντας πολύ ωραίες ατομικές προσπάθειες.

DSC_0311 copyΤα Νεκρόνια ήταν καταιγιστικά (κάτι είχε πέσει στις μπύρες τους) και παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρό στο δευτερο ημίχρονο σκόραραν άλλες 2 φορές με Τελίνιο και Gianakopoulo.

DSC_0314 copyΟι γενίτσαροι αντέδρασαν και μείωσαν σε δυο συνεχόμενες φασεις με δυο όμορφα σουτ. Ενώ απέμενε λίγος χρόνος και οι Γενίτσαροι πίεζαν για την ισοφάριση , τα Νεκρόνια με μια πολύ όμορφη εναλλαγή της μπάλας σκόραραν για το τελικό 4-2 .

DSC_0326 copyΜετά τη λήξη του ματς ακολούθησαν οι καθιερωμένες φωτογραφίες με τους νικητές και ηττημενους να καταναλώνουν μπύρα που έρεε άφθονη.Πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες και σε όλους τους παικτες του ΑΝΤΙΦΑ !

DSC_0347DSC_0351 copyΤην παράσταση έκλεψαν οι δηλώσεις των πρωταγωνιστων ΝΕΚΡΟΝΙΩΝ κ ΓΕΝΙΤΣΑΡΩΝ που πείραζαν συνέχεια τον Οσκάριλσον..

DSC_0332 copyΤα λέμε οσωνούπω!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *