Ανασκόπηση 2ης αγωνιστικής Β ομίλου – [Ίλιον, 4/12]

Με τις ακτίνες του ηλίου να παίζουν κρυφτό με τα σύννεφα επί ώρες, διεξήχθη η δεύτερη αγωνιστική, του δεύτερου ομίλου του 5ου Αντίφα Λιγκ. Σε ένα μικρό γήπεδο μπάσκετ στο Ίλιον, το επονομαζόμενο και Πανούση, οι Γενίτσαροι όπως και πέρυσι κάλεσαν τις υπόλοιπες 19 ομάδες της διοργάνωσης, με σκοπό το παιχνίδι και την μόρφωση (!)

Όλα άρχισαν ιδανικά. Περίπου 15 τσογλαναραίοι υποδέχθηκαν τον ερχομό της ομάδας με ενθουσιασμό, ενθυμούμενοι τα αλησμόνητα περσινά παιχνίδια μεταξύ ατρόμητων και κόκκινων διαβόλων, όπως και κυρίως –κακά τα ψέματα- τα τορτελίνια, που και φέτος τιμήθηκαν δεόντως από κάθε λογής γευσιγνώστη της διοργάνωσης. Τα προβλήματα με το ρεύμα λύθηκαν με την βοήθεια της γειτονιάς, ήλιος δεν υπήρχε, και δειλά δειλά το σκηνικό στήθηκε. Οι ομάδες του β΄ ομίλου (που θα αγωνιζόταν) -παραδόξως- ήταν αρκετά συνεπείς στο ραντεβού τους, παρά την υποτιθέμενη αχαρτογράφητη περιοχή που βρίσκεται το γήπεδο. Αντιθέτως η συμμετοχή των ομάδων του α΄ ομίλου ήταν απογοητευτική, καθώς το παρόν έδωσαν μόνο δύο ομάδες. Όλα ήταν έτοιμα. Η μουσική δυνατή, το φαγητό δυνατότερο, φύγαμε για το πρώτο φιλικό.
Περιστέρι εναντίον Πανούση, τοπικό ντέρμπι με πολλές ιδιαιτερότητες. Καλύτερο το Περιστέρι «πέταξε» από νωρίς προς τη νίκη επικράτησε 5-3 και περίμενε τον επαναληπτικό 2 ώρες μετά για να επιβεβαιώσει τη νίκη του.

Πρόσφυγες 9 –3 Τσαμαδού 32

Η τσαμαδού 32 έχοντας ηττηθεί (φυσικά) από τους Γενίτσαρους με 6-3, αναμενόταν να τα δώσει όλα στο παιχνίδι απέναντι στους πρόσφυγες. Λογάριαζε όμως χωρίς να υπολογίσει την αξία των αντιπάλων, που έχοντας την αύρα των βραζιλιάνικων φανέλων που φορούσαν, πραγματικά εντυπωσίασαν με το ποδόσφαιρο που απέδωσαν και έφθασαν σε μία αρκετά άνετη νίκη με 9-3. Χαϊλάιτ του αγώνα το γκολ της ομάδας των προσφύγων με ψαλιδάκι αλά Αμπαλο-τέλη, γκολ που αναμφίβολα θα μπει στην ψηφοφορία για το καλύτερο γκολ της διοργάνωσης. Η Τσαμαδαίοι το πάλεψαν, αλλά οι Πρόσφυγες υπερείχαν, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους απόντες πρωταθλητές των Νεκρονίων.

Γενίτσαροι 6 (7)–3 Μπαλατέστα

Ντέρμπι μεταξύ διοργανωτών Γενιτσάρων και των έμπειρων Μπαλατέστα (περίπου), και τα ονόματα προμήνυαν για δυνατές συγκινήσεις. Οι Γενίτσαροι μπήκαν με άγρι-νιώτικ-ες διαθέσεις και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες που εν τέλει καρποφόρησαν, για να φθάσουμε κάπως έτσι στο 3-0 του ημιχρόνου. Η φάση που σημάδεψε τον αγώνα ήταν όταν σε κόρνερ των Μπαλατέστα η μπάλα βρήκε το χέρι του αμυντικού των Γενιτσάρων. Ο «διαιτητής», (δεν υπάρχει διαιτητής, αλλά έπρεπε να γράψω κλισέ) έκλεισε τα μάτια στην παράβαση, παίζοντας σαφώς έδρα και μην δίνοντας το πέναλτι. Κάποτε θα υπάρξει μια εποχή που τα χέρια δεν θα είναι πέναλντι. Κι αν το πέναλτι δεν δόθηκε, οι Μπαλατέστα δεν το έβαλαν κάτω. Μείωσαν γρήγορα σε 3-2 και άγχωσαν τους Γενίτσαρους. Μυτάκι που σίγουρα θα έκανε περήφανο κάποιο αρτινό νεκρόνι, και τιμωρησε την εξάρθρωση που υπέστη ο παίκτης των Μπαλατέστα για να σταματήσει την μπάλα με το χέρι. Οι Γενίτσαροι στη συνέχεια συνήλθαν και απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο, απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους. 6 ή 7-3 το τελικό σκορ μάλλον δεν ενδιαφέρει.
Στη συνέχεια και πάλι μπήκαν να παίξουν τα μεγαλύτερα παιδιά της γειτονιάς, για να ακολουθήσει ο επαναληπτικός Πανούση – Περιστέρι. Αυτή τη φορά το Πανούση και παρά την προσθήκη του γιγαντόσωμου Γεδεων, παρουσιάστηκε καλύτερο και λίγο πριν το τέλος ισοφάρισε σε 6-6. Γκολ για το περιστέρι, δοκάρι στην τελευταια φάση του αγώνα με πέναλντι για το Πανούση, νικητές οι περιστεριώτες.

Κάλε Μπορόκα 11–3 Ανάρχοντες

Οι Κάλε (Δεν ) Μπορόκα μετά την εν μέρει συμμετοχής τους στον αγώνα των Μπαλατέστα με τους Γενίτσαρους, παρουσιάστηκαν πιο ζεστοί και ποιοτικοί από τους χαμογελαστούς Ανάρχοντες, φθάνοντας σε μία δεύτερη άνετη επικράτηση και στέλνοντας ένα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες ότι η φετινή συμμετοχή τους στο Αντίφα Λιγκ δεν θα θυμίζει τον αγωνιστικό και μη τραγέλαφο των Απατράιντ. Οι Ανάρχοντες κάνουν τιμιότατη προσπάθεια που ως τώρα δεν μεταφράζεται σε αποτελέσματα.

Προπελάριοι 7 –6 Χα.ρά

Η Χα.ρα, μετά από μία μέτρια χρονιά ξεκίνησε φέτος αποφασισμένη για μεγάλα πράγματα. Ωστόσο, μετά απο δύο αγώνες έχει μείνει στο 0, αφού στη δεύτερη αγωνιστική ηττήθηκε και από τους Προπελάριους που πέτυχαν την δεύτερη τους νίκη. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, με την μία ομάδα να απαντά άμεσα στα γκολ της άλλης. Οι Προπελάριοι με τρία συνεχόμενα γκολ πήραν σαφές προβάδισμα νίκης με 7-4, η Χα.ρά έκανε λυσσαλέα αντεπίθεση μείωσε στο ένα γκολ, πάλεψε μέχρι τέλους, έφθασε ως την πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε…Ανάλογα σκηνικά με τα περσινά (ήττα της Χαρά από τη Νοταρά με 7-6), και η χαρά της νίκης άνηκε στους Προπελάριους, που κοιτούν με αισιοδοξία το μέλλον.

Βρες τη Λέξη

Ενδιάμεσα, αλλά και κατά τη διάρκεια των αγώνων άρχισε το γνωστό σε όλους παιχνίδι «βρες τη λέξη». Οι ομάδες κλήθηκαν να μεταφράσουν τουρκικές λέξεις, άπαντες παρά το άγχος τους έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, αλλά οι Μπαλατέστα και οι Λούνα Πάνκ ήταν αυτοί που έφθασαν στον μεγάλο τελικό. Οι Μπαλατέστα προηγήθηκαν με 2-0, αλλά οι Λούνα Πανκ αρχικά μείωσαν και με μία λέξη που μετρούσε διπλούς πόντους, τους προσπέρασαν αφήνοντας τους στα κρύα του λουτρού. Με την ψυχολογία στα ύψη οι Λούνα Πανκ πήγαν να παίξουν για την πρώτη τους νίκη, απέναντι στους λακωνικούς Μπαχαλέους.

Μπαχαλέοι 2-2 Λούνα Πανκ

Οι λακωνικοί Μπαχαλέοι, μετά την διοργάνωση της πρώτης αγωνιστικής και την ισοπαλία που έφεραν με τους Ανάρχοντες, στόχευαν στην πρώτη τους νίκη. Από την άλλη οι Λούνα Πανκ μετά τον θρίαμβο στο «Βρες τη Λέξη», αγωνίζονταν για τον πρώτο τους βαθμό. Το παιχνίδι χαρακτηρίσθηκε από τη δύναμη, και ήταν ίσως το πιο αμφίρροπο και συναρπαστικό της ημέρας, παρόλο που δεν επιτεύχθηκαν πολλά γκολ. Οι λακωνικοί Μπαχαλέοι μέχρι και λίγο πριν το τέλος προηγούνταν με 2-1, αλλά ήταν προδιαγεγραμμένο να μην φθάσουν ούτε αυτή τη φορά στη νίκη. Η κόρνα της γραμματείας κόλλησε, το παιχνίδι δεν τέλειωσε, ο χρονομέτρης μάλλον έπαιζε ψείρες και οι Λούνα Πανκ στην προτελευταία φάση του αγώνα κατέκτησαν έναν υπερπολύτιμο βαθμό.
Ήταν μια συννεφιασμένη Κυριακή, ίσως και να έμοιαζε με τη ζωή μας, μουντή μέρα, ωστόσο ο κόσμος μαζεύτηκε, στην πλειονότητά τους παιδιά. Κείμενα διαβάστηκαν και μοιράστηκαν, μεταξύ άλλων για την ελληνική και τουρκική κοινότητα της Κύπρου, καθώς και για το συγκρότημα «Grup Yorum». Η βροχή ευτυχώς δεν έκανε την εμφάνισή της, παρά μόνο για ελάχιστα λεπτά στο κλείσιμο της αγωνιστικής. Δυστυχώς οι ομάδες του Ά ομίλου, εκτός από κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις δεν τίμησαν την αγωνιστική με την παρουσία τους, καθιστώντας σαφές ότι κατά κύριο λόγο τους ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *