5η αγωνιστική Β ομίλου – Περιστέρι [19/2]

Περιστέρι,
Τομέας Δυτικής Αττικής,
πληθυσμός 150.000,
φασίστες, ΑΦΑΝΤΟΙ!

Μια πόλη και ένας λαός που το πρόσφατο ιστορικό του παρελθόν κρατάει από τους ξεριζωμένους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, τους κατατρεγμένους και καταπονημένους του Β’ ΠΠ, του μπλόκου του Λόφου Αξιωματικών, της αντίστασης και των οργανώσεων του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ.

Το Περιστέρι των αντιφασιστικών αντανακλαστικών, των άμεσων απαντήσεων τότε, αλλά και του σήμερα με την νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής συγκεκριμένα, που όσο και αν προσπάθησε να βρει πάτημα στη γειτονιά μας έφαγε το κεφάλι της, φιλοξενεί πρώτη φορά στον πέμπτο χρόνο διεξαγωγής του, μια αγωνιστική του Antifa League Athens.

Στο τώρα, ερχόμαστε αντιμέτωποι με το οδηγούμενο από την άκρα δεξιά ως προς τους πρόσφυγες μίσος, ξεχνώντας ηθελημένα όμως ότι η Ελλάδα αποτελεί μέρος του ΝΑΤΟ και οι εκάστοτε κυβερνήσεις δεν έδειξαν ποτέ την προθυμία να συζητήσουν αποχώρηση.  Όπως βέβαια για τέτοια αποχώρηση δεν μιλάει και η άκρα δεξιά. Πως θα μπορούσε εξ’άλλου, βλέποντας την βοήθεια που προσφέρει η ΝΑΤΟϊκή συμμαχία στους νεοναζί της Ουκρανίας.

Συστημική ρητορική μίσους από ΜΜΕ είτε αυτά είναι η τηλεόραση, οι εφημερίδες ή και τα ΜΚΔ, ενισχυμένη πολλές φορές με ψεύτικες ειδήσεις με αποτέλεσμα την γενική ποινικοποίηση του σκούρου δέρματος. Αυτό δεν αφήνει έξω από τη σφαίρα της νεοναζιστικής παράκρουσης και τα παιδάκια στα οποία προσδίδονται τίτλοι τύπου τζιχαντιστές, ή πως πάσχουν από “Συριακή ηπατίτιδα”  συνεχίζοντας έτσι την άρρωστη και ψευδή προπαγάνδα των κυρίαρχων Μέσων Ενημέρωσης.

Ως αποτέλεσμα αυτής της ρητορικής, ήταν τα παιδιά αυτά να μη γίνουν αποδεκτά σε δήμους του Πειραιά, όπου η νεοναζιστική προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής έχει μπει για τα καλά στο αυλάκι.

Στο Περιστέρι όμως αυτά τα παιδιά θα ενταχθούν στα σχολεία και ας φωνάζουν οι αυτόκλητοι “προστάτες”, πολλές φορές εμφανιζόμενοι ως γονείς. Βέβαια είναι οι ίδιοι οι οποίοι δεν έχουν έρθει ποτέ σε επαφή με πρόσφυγα. Δεν έχουν ακούσει μια ιστορία, δεν έχουν γευτεί ένα φαγητό τους ή να δουν σε τι συνθήκες ζουν. Αλλά παρ’όλα αυτά, γεμίζουν τις ψυχές των παιδιών με ρατσιστικό δηλητήριο, ακόμα και μεταξύ Ελλήνων, δημιουργόντας στρατόπαιδα αυτών που μιλούν και αυτών που δεν μιλούν με τα προσφυγόπουλα.

Είναι όμως μια μειοψηφία τόσο ασήμαντη, που έτσι ασήμαντα θα εξαφανιστεί κιόλας. Γιατί πλέον το διακύβευμα δεν είναι τα προσφυγόπουλα να μπουν στα μεσημεριάτικα σχολεία, αλλά στα ίδια θρανία με τα Ελληνόπουλα.

Και θα φροντίσουμε ώστε ο ρατσισμός να πάρει τη θέση που του ανήκει. Να προστατέψουμε, να περιφρουρήσουμε την ένταξη όσων προσφύγων θέλουν να είναι μέρος της κοινωνίας μας. Ποιος μπορεί να είναι καλύτερος κριτής εξ’άλλου των σχέσεων που τα παιδιά, θα αναπτύξουν με τα τα παιδιά των προσφύγων, από τα ίδια τα παιδιά;
Και αυτή την ευκαιρία θα την έχουν!

KALE BORROKA, ομάδα του 5ου Antifa League Athens,
από τις δυτικές συνοικίες της Αττικής

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *