ΠΕΡΑΜΑ – Ανασκόπηση 9ης αγωνιστικής (balatesta)

ΠΕΡΑΜΑ – Ανασκόπηση 9ης αγωνιστικής

14 Μάη 2017. Κυριακή μεσημέρι και ο ήλιος να καίει. Τα πούλμαν στην άκρη του δρόμου και τα πρόσωπα να μετριούνται. Οι ποδηλάτες την κάναν νωρίς και οι δρόμοι ανοιχτοί. Πάνω από 100 αντιφάδες ξεκινάμε από το Πεδίο του Άρεως, διασχίζουμε Αθήνα-Πειραια και καταλήγουμε στο Πέραμα – ταξίδι με μουσική υπόκρουση από 80ς (chosen by Φωτάρας) και το βλέμμα στραμμένο στον Σαρωνικό. Εκεί, στο γηπεδάκι στην Shell, μαζευόμαστε όλοι και όλες – άλλοι με πούλμαν, άλλοι με λεωφορεία γραμμής και άλλοι με δικά τους μέσα, από Αθήνα, Πειραιά, Δυτικά και Πέραμα. Τραπεζάκια στήνονται, φαγητά χυμοί και νερά αποκαλύπτονται, η μικροφωνική στην γραμματεία και η γραμματεία υπό home made σκιάν. Έκθεση φωτογραφίας, κείμενα, αφίσες και τρικάκια, άνθρωποι και ρόλοι, όλα παίρνουν την θέση τους.
Περίπου 30 άτομα από εμάς πηγαίνουμε στο κέντρο της πόλης, μεσημεριανό σουλάτσο με προπαγάνδα και αντιπληροφόρηση. Ο κεντρικός δρόμος του Περάματος γεμίζει τρικάκια και καλέσματα «Η μπάλα στους δρόμους και οι φασίστες στις τρύπες τους». Κείμενα μοιράζονται στις καφετέριες και στους δρόμους, ενώ οι antifa αφίσες στέκονται αγέρωχες να μας κλείνουν το μάτι με την αέναη παρουσία τους. Επιστροφή πίσω και η μουσική αρχίζει, Μίλτος Σαχτούρης και Dead Kennedys να διαγωνίζονται στους στίχους. Λίγο αργότερα αρχίζουν και οι αγώνες.

1. Γκολτζήδες – Νεκρόνια 4-5
Η αγωνιστική ξεκίνησε πολλά υποσχόμενη!!! Ένα αμφίρροπο παιχνίδι ανάμεσα σε δυο δυνατές ομάδες!! Η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, όμορφες ενέργειες και πολλά γκολ!!! Εκεί που όλα έδειχναν ότι οι Γκολτζήδες θα πάρουν μια μεγάλη νίκη απέναντι στους πρωτοπόρους του ομίλου κ περσινούς πρωταθλητές, μίλησαν οι αντοχές, το πάθος, το ταλέντο κ η ψυχή του πρωταθλητή!!! Τα Νεκρόνια γύρισαν το ματς κ με ένα γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα έκλεψαν την νίκη και τις εντυπώσεις!! Σίγουρα βέβαια άξιζαν κάτι καλύτερο οι Γκολτζήδες!!!

2. Αστέρας Πληροφορικής – ΑΛ.ΑΝ.Α 6-3
Ο δεύτερος αγώνας ήταν η γιορτή κ η ομορφιά του ποδοσφαίρου!!!! Επιφωνήματα, όρκοι νίκης στην μέση του γηπέδου, συμμετοχή της κερκίδας κ έπειτα πολλά γκολ , μεγάλες χαμένες ευκαιρίες κ αστείρευτο πάθος γέμισαν με ενθουσιασμό τους πάντες στον χώρο!! Κέρδισε ο Αστέρας Πληροφορικής και το άξιζε, αλλά αυτό λίγη σημασία είχε! Οι παίκτες/τριες των δυο ομάδων στο τέλος του αγώνα αγκαλιάστηκαν στην μέση του γηπέδου κ ευχαρίστησαν μαζί την κερκίδα, η οποία και τους το ανταπέδωσε – τελικός κερδισμένος το ΑΝΤΙΦΑ!!!!

3. Μπαχαλέοι – ΧΑΡΑ 1- 3
Ο θάνατος σου η πρόκρισή μου!!! Ήταν ο μοναδικός αγώνας του β ομίλου αλλά ήταν αρκετός! Κ οι δυο ομάδες ήθελαν την νίκη πάση θυσία, οπότε μπήκαν αποφασισμένοι για όλα!!! Δυνατές κόντρες, χωρίς να ξεφεύγει βέβαια το πράγμα, αφού εκτός των άλλων μιλάμε για δύο φιλικές μεταξύ τους ομάδες!! Είναι αλήθεια ότι κέρδισαν οι πιο εύστοχοι κ αυτοί δεν ήταν άλλοι από τους παίκτες με τις πορτοκαλί εμφανίσεις της χαράς! Το σκορ δεν αντιπροσωπεύει απόλυτα την εικόνα του αγώνα αφού οποιαδήποτε από τις δύο ομάδες θα μπορούσε να πάρει την νίκη! Η ΧΑΡΑ θα συνεχίσει στο πρωτάθλημα, με την στήριξη βέβαια των μπαχαλέων φίλων τους!

4. Independiente – Prolet Evolution 4-3
Η αγωνιστική συνεχίστηκε με έναν αγώνα άνευ βαθμολογικού ενδιαφέροντος, πράγμα το οποίο δεν σημαίνει τίποτε φυσικά όταν μιλάμε για ομάδες του antifa league athens, αφού σκορ, ήττα κ νίκη λίγη σημασία έχουν! Έτσι λοιπόν, οι ομάδες μπήκαν να χαρούν το παιχνίδι κ αυτό φαίνεται κ από το σκορ του αγώνα! Για την ιστορία οι Independiente κέρδισαν κ συνεχίζουν στο πρωτάθλημα!

5. Γ.Α.- Fighters 1-1
Το τελευταίο παιχνίδι της ημέρας βρήκε αντιμέτωπους τους Fighters, μια ομάδα σκληρή, μαχητική κ με πολύ ταλέντο απέναντι στους Γ.Α., μια ομάδα που είναι λάτρης του fantasie ποδοσφαίρου κ πάλαι ποτέ δόξας του antifa league! Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με δυνατές μάχες, αρκετές χαμένες ευκαιρίες, αλλά και χωρίς νικητή! Οι ομάδες πέτυχαν από ένα γκολ κ μοιράστηκαν από ένα βαθμό! Αποτέλεσμα  που τους διατήρησε κ στην ισοβαθμία τους στον βαθμολογικό πίνακα..

Ανάμεσα στους «επίσημους» αγώνες (αν μπορούν να θεωρηθούν ως τέτοιοι οι προαναφερόμενοι), πάντα χωρούν και οι «ανεπίσημοι», όπως εκείνος με τους αφγανούς πρόσφυγες ή ο έτερος με τους ντόπιους πιτσιρικάδες που ψήθηκαν να κατέβουν από το λεωφορείο. Λίγο πιο πάνω, ζωγραφιές στο διάζωμα και λίγο πιο κάτω παιχνίδια στο αμφιθέατρο, ενώ στο τέλος τσουβαλοδρομίες και σπασμένα αυγά στα πόδια με τα κουτάλια στο στόμα (είναι σαν να λέμε, χάσαμε τα αυγά και τα κουτάλια!).

Μετά από 5 ώρες παρουσίας στον ίδιο χωρο-χρόνο, χαιρετιζόμαστε με τους Πειραιώτες-Δυτικούς φίλους/ες και συντρόφους/ισσες και επιστρέφουμε συντεταγμένα πίσω, με ένα αίσθημα πληρότητας και αισιοδοξίας. Οι γειτονικοί τοίχοι σαν να άλλαξαν λίγο μορφή και όψη. Τα κάγκελα ομόρφυναν κραδαίνοντας τα αντιφασιστικά πανώ. Η θάλασσα μεγάλωσε και ο τόπος δείχνει πως τους χωράει όλους, εκτός από τους φασίστες. Άλλωστε, όπως γράφουμε και στο κείμενο-κάλεσμα, αυτός είναι και ο στόχος του Athens Antifa League, «να κάνουμε κάθε γειτονιά, έναν κόσμο ισότητας και αλληλεγγύης».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *