8η (εξ αναβολής) αγωνιστική – Κολωνός (20/5)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Στις 6 Δεκέμβρη του 2017 ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνει τη μεταφορά της Αμερικάνικης πρεσβείας απο το Τελ Αβίβ στα Ιεροσόλυμα, προσπαθώναντας να καταστήσει και να νομιμοποιήσει στα μάτια της διεθνούς κοινότητας την πόλη ως πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ. Μια ευκαιρία για το Ισραήλ να ξεκινήσει μια ακόμη πράξη γενοκτονίας στο έργο που διαγράφεται εδώ και 70 χρόνια ενάντια στους Παλαιστίνιους.

Η νάκμπα, ήταν το αποτέλεσμα της πολιτικής της Δύσης που θέλησε να ξεπληρώσει την παγκόσμια εβραϊκή κοινότητα για τα δεινά από τους ναζί, φαινομενικά, αλλά πρακτικά να εγκαταστήσει μια ελεγχόμενη από αυτήν κυβέρνηση στην αφιλόξενη για αυτούς Μέση Ανατολή. Το κράτος αυτό δημιουργήθηκε στα εδάφη της Παλαιστίνης το 1948.

Ο πόλεμος που ακολούθησε με τους Άραβες να διεκδικούν πίσω τον ζωτικό τους χώρο, έδωσε την ευκαιρία στους Ισραηλίτες με τις δυτικές δυνάμεις και κυρίως την Αγγλία στο πλευρό τους, να αποσπάσουν περισσότερα εδάφη από τους Παλαιστίνιους και να ξεκινήσει αυτό που ξέρουμε σήμερα ως Παλαιστινιακός αγώνας.

Έκτοτε, είτε με το δόγμα Τρούμαν, είτε με μηχανισμούς διαφόρων θεσμών, είτε με άμεσο πόλεμο, ο λαός της Παλαιστίνης υποφέρει μια αργή γενοκτονία. Αποτέλεσμα αυτής ήταν και οι εκδηλωμένες Ιντιφάντες. Οι εξεγέρσεις των Παλαιστινίων ενάντια στον εκπαιδευμένο και τεχνολογικά προηγμένο στρατό του Ισραήλ με πέτρες και λιγοστά όπλα, αλλά και οι στοχευμένες πράξεις αυτοθυσίας με εκρηκτικούς μηχανισμούς, κατέστησσαν αυτό τον λαό έναν από τους πιο ηρωικούς ιστορικά.

Τους τελευταίους 6 μήνες, προσμετρούνται εκατοντάδες νεκροί στις διαδηλώσεις ενάντια στη μεταφορά της πρεσβείας, χιλιάδες τραυματίες όπως και φυλακίσεις που δεν μπορούν επακριβώς να προσμετρηθούν.

Δηλώνουμε παρών και στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλες τις κινητοποιήσεις ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού.

Αλ Χουρίε αλ Φιλιστίν

Kale Borroka (ομάδα του A.L.A)
20.5.2018, Κολωνός

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *