Εγγραφές τέλος – παρουσίαση Αntifa League Athens #4

Οι εγγραφές για το 4ο αντιφα λιγκ έκλεισαν, το ενδιαφέρον και φέτος δε μπορούσε παρα να είναι μεγάλο και είμαστε πολύ χαρούμενοι που ολοένα και δυναμώνει το εγχείρημα κάθε χρόνο.

Οι ενδιαφερόμενες ομάδες βρεθήκανε στο τραπέζι μαζι με κάποιες “παλιές”, τα είπανε και πλέον θα πρέπει να λάβουνε σοβαρά υπόψη τα όσα ειπώθηκαν στη παρουσίαση στην οποία και παραθέτουμε τα βασικά σημεία.

Antifa League Athens και οι άνθρωποι πίσω απ’ αυτό.

Πολεμάμε τον φασισμό σε όλες του τις μορφές. Το κράτος παράγει φασισμό. Οτιδήποτε ενέχει , προάγει  εξουσία μπορεί να οδηγήσει σε ολοκληρωτισμό.

Μπαλα με ιδανικά για τα ιδανικά:

Ισότητα, Αλληλεγγύη, Αυτοοργάνωση

Προτάσσουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και στο κράτος που τον παράγει ,την ισότητα ,τις αντιεραρχικές δομές, τις οριζόντιες διαδικασίες, την αυτοοργανωση, τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη και τη συντροφικότητα.

Μας ενδιαφέρει η απεύθυνση στην κοινωνία ως κομμάτι αυτής, δίνοντας πολιτικά ερεθίσματα, ξυπνώντας συνειδήσεις και διαχέοντας τον αντιφασιστικό, αναρχικό,αντιεξουσιαστικο,ελευθεριακό μας λόγο.

Το antifa league έχοντας στη βάση του όλα τα παραπάνω, πάει κόντρα στο εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο και στις λογικές που συνάδουν με αυτό και προσπαθεί στη πράξη να δημιουργήσει κάτι διαφορετικό κόντρα σ αυτά που προτάσσει ο σύγχρονος αθλητισμός στο καπιταλιστικό σύστημα.

Αυτοοργανωμένο πρωτάθλημα γειτονιών που μέσα από την ψυχαγωγία που προσφέρει ο αθλητισμός θέλουμε να συνεισφέρει στη δημιουργία σχέσεων και επικοινωνίας, στην αφύπνιση συνειδήσεων αλλα και να αναδείξουμε οτι αν θέλουμε μπορούμε και αλλιώς. Την αντιφασιστική λίγκα τη βλέπουμε ως ένα κομμάτι του ευρύτερου αγώνα .

Οι ομάδες που φέτος θα δημιουργήσουν το 4ο αντιφα λιγκ σύμφωνα με τις αξίες που αυτό ενέχει και προτάσσει θα πρέπει να κατανοήσουν ότι δεσμεύονται απέναντι στο εγχείρημα και στις υπόλοιπες ομάδες που το απαρτίζουν

Κάθε ομάδα διοργανώνει μια φορά κατά της διάρκεια του πρωταθλήματος από μια αγωνιστική σε μια γειτονιά που θα επιλέξει εκείνη, γι αυτό και η κάθε ομάδα συνιστάται  να απαρτίζεται από τουλάχιστον 8 άτομα.

~Φροντίζει να βρει ένα κατάλληλο μέρος για μπάλα (5χ5, αλάνα, μπασκετακι,πάρκο,πλατεία,πεζόδρομος) που όμως είναι κεντρικό και αράζει κόσμος γενικά της γειτονιάς
~ φτιάχνει μια αφίσα που θα προπαγανδίζει την αγωνιστική του antifa league στη γειτονια που έχει επιλέξει.
~Ανεβάζει το γεγονός στο κινηματοραμα και στο indymedia αλλά και ενημερώνει με mail τις ομάδες για τις λεπτομέρειες του καλέσματος.
~Έχει φροντίσει για ρεύμα για τη μικροφωνική που θα παίζει μουσική και θα διαβάζονται κείμενα.
~Έχει πανό, τραπέζια για να μπουν τα κείμενα και τα φαγητά, που όλες οι ομάδες θα φέρνουν σε κάθε αγωνιστική ( από ένα φαΐ η κάθε ομάδα), φέρνει φρέσκα φρούτα για χυμούς που θα στύβονται εκείνη την ώρα.
~Σακούλες για σκουπίδια και νερά επίσης οι διοργανωτές πρέπει να φροντίσουν να υπάρχουν.
~Γράφει ένα κείμενο για όποιο θέμα θέλει (γειτονιά, επικαιρότητα και μμε,σχολεία,εργασία,καταστολή,πόλεμος, ποδόσφαιρο,οπαδισμος κ.α.) το οποίο μοιράζεται στη γειτονιά την ώρα της αγωνιστικής και θα αναρτάται και στο μπλογκ μας. Αυτό έχει ως στόχο την πολιτική και όχι μόνο επικοινωνία με την γειτονιά αλλά και μεταξύ μας.
~αναλαμβάνει να συντάξει την ανασκόπηση της αγωνιστικής εμπλουτισμένη με φωτογραφικό υλικό (αλλοιωμένων χαρακτηριστικών προσώπων) όπου και θα δημοσιεύεται στο μπλογκ.
~αναλαμβάνει χρέη γραμματείας, διαχειρίζεται το πρόγραμμα και την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Τα φρέσκα φρούτα και τους χυμούς τα προκρίνουμε για μια αθλητική δραστηριότητα και ειδικά όταν αυτή πραγματοποιείται σε γειτονιά που συχνάζουν οικογένειες με παιδιά. Δεν θα θέλαμε η εικόνα που δίνουμε να σχετίζεται με αλκοόλ και ναρκωτικά αλλά με τη ψυχαγωγία και τον αθλητισμό και τη χαρά που αυτά προσφέρουν. Οι μπαφοι και οι μπύρες καλό θα ήταν να μην υπάρχουν κι αν υπάρχουν να μην είναι εμφανείς.

Καλό θα ήταν αν αυτό είναι δυνατό να έρθει η διοργανώτρια ομάδα σε επαφή με στέκια της γειτονιάς, καταλήψεις, συλλογικότητες, λαϊκές συνελεύσεις ώστε να εμπλουτιστεί η διοργάνωση και με πολιτικό λόγο αλλά και με παράλληλες δράσεις όπως π.χ. γκραφιτι-στενσιλ γουορκσοπ με πολιτικοκοινωνικό περιεχόμενο (ή και απλα καλαίσθητο), λαιβ, χαριστικό παζάρι,κουκλοθέατρο για παιδιά, τύπωμα t shirt, παιχνίδια κτλ

Όλες οι ομάδες θα πρέπει να είναι συνεπείς στην ώρα συνάντησης που έχουμε ορίσει και να φεύγουν μαζί μετά τη λήξη της αγωνιστικής αυστηρά. Ολοι/ες είμαστε υπεύθυνοι/ες για την περιφρούρηση. Δεν φεύγουμε αν δεν φύγουν όλοι.

Δεν θέλουμε να δημιουργηθεί ανταγωνιστικό κλίμα με την αρνητική έννοια αλλά ενα κλίμα συναγωνισμού και συντροφικότητας. Προβληματικές συμπεριφορές πρεπει να απομονώνονται και να ηρεμούμε τα πνεύματα οταν χρειαστεί.

Επισης, αν και εχει αναφερθεί ηδη, θα πρέπει να τονίσουμε οτι δεν θελουμε να συσχετιστεί σε καμία περίπτωση η λιγκα μας με οπαδικα χαρακτηριστικα και ομαδες εταιριες.

Θα υπάρχουν τακτικές συνελεύσεις, μάλλον μηνιαίες, στις οποιες πρεπει να παρευρίσκονται ολες οι ομάδες και θα συζητιούνται ολα τα θέματα.
Σε κάθε αγωνιστική μπορεί να γίνεται μια 10λεπτη μάζωξη των ομαδων για να κουβεντιάζονται τεχνικά θέματα ή για να μπαίνουν προβληματισμοί που θα συζητιούνται στη μηνιαία συνέλευση.

Ενας αλλος τροπος επικοινωνίας ειναι και τα μεηλ. Καθε ομαδα θα πρεπει να εχει ενα μεηλ στο οποιο εχουν προσβαση ολα τα ατομα της ομαδας. Θα οριστουν 2 ατομα της ομαδας που θα ειναι υπευθυνα για την επικοινωνια μεσω μεηλ.

Αν μια ομαδα δειξει ανευθυνότητα, ασυνέπεια και γενικά προβληματική συμπεριφορά, αντίθετη με τη λογικη του πρωταθληματος θα τίθεται υπό αποχώρηση. Η καθε ομαδα πρεπει να γνωριζει οτι τα ατομα που την απαρτιζουν δεν εχουν επιδειξει αντιθετικες με αυτα που πρεσβεύουμε συμπεριφορες.

Το antifa league φτιάχνεται απο ολους μας για ολους μας και αφήνει παρακαταθήκη και εμπειρία για την επόμενη χρονια και αυτους που θα συνεχίσουν την πορεία του και θα το στηρίξουν. Τα παραπανω ειναι και ζητηματα αξιών αλλα και εμπειριας μεσα σ αυτα τα 3 χρονια που περασαν.

Φετος οσοι απο εδω μεσα αποφασίσουν να το στηριξουν και να το τρεξουν θα πρεπει να επιδείξουν υπευθυνότητα, συνέπεια, δεσμευση και ελπιζουμε και ενθουσιασμο. Η αναθεση των πραγμάτων και των ευθυνών σε καποιους αλλους δεν υπάρχει και δεν πρέπει να υπάρχει. Αυτα που λεμε πρεπει να μπορουμε να τα κανουμε και πραξη.

Τωρα που εχετε πλήρη εικονα για το αντιφα λιγκ θα θελαμε να συζητήσετε με ολους απο την ομαδας σας αν ειστε πρόθυμοι να στηριξετε το εγχειρημα και να τοποθετηθειτε σε μια επομενη συνελευση που θα γινει τη ΤΡΙΤΗ 27/10 στις 20.30 (ΕΜΠ, κτηριο Γκίνη).

Συντροφικά,

Συνέλευση Αntifa League Athens

Στο κείμενο αυτό βασίστηκε η παρουσίαση του εγχειρήματος μας που έγινε στις φετινές ενδιαφερόμενες ομάδες. Δόθηκε μια εβδομάδα για να αξιολογηθούν και να συζητηθούν εντός των ομάδων τα όσα ακούστηκαν στη συνέλευση και για τις ομάδες που θα είναι έτοιμες να δεσμευτούν η συζήτηση συνεχίζεται σε μια δεύτερη συνέλευση η οποία ορίστηκε για τη τριτη 27/10 στο ΕΜΠ (Γκινη).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *