12η Αγωνιστική Δάφνη – Κάλεσμα

Μήπως έφτασε τελικά η ώρα?? Antifa-League-2016 (1)

…Και επειδή πολλοί θα μας πουν περίεργους και αλλόκοτους, για αυτό και εμείς θα το πάμε λίγο ανάποδα… Τι σημαίνει ποδόσφαιρο ή μάλλον μπάλα για εμάς;;

Αν το πάρουμε από την κλασσική, βαρετή ερμηνεία του όρου έχουμε παίχτες που χωρίζονται σε δύο ομάδες, ένα οποιοδήποτε γήπεδο και φυσικά μια μπάλα. Νικητής είναι αυτός που θα βάλει τα περισσότερα γκολ.

Αν όμως το σκεφτούμε λίγο καλύτερα ποδόσφαιρο για εμάς είναι το κενό απόγευμα με τους φίλους  μετά το σχολείο. Το να συναντηθούμε όσο γρηγορότερα γίνεται για να προλάβουμε το γηπεδάκι και επειδή είναι πολύ πιθανό να αργήσουμε, να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε αγώνα με άλλα παιδιά για να το “διεκδικήσουμε”. Ποδόσφαιρο είναι να παίζεις γερμανικό ή πατηματάκια για να χωριστούν οι ομάδες, να βγάζεις “νουμεράκια” για το ποιός θα κάτσει τέρμα, αν δεν υπάρχει κάποιος σταθερός. Είναι το να ‘’τσακωνόμαστε’’ για αμφισβητούμενες φάσεις και σχεδόν πάντα να κερδίζει αυτός που είναι πίσω στο σκορ(«χαρίζει η ομάδα..»), ενώ σε αυτούς που χάνουν θα πάει και ο extra παίχτης που θα’ χει αργήσει στο ραντεβού. Το ποδόσφαιρο για εμάς είναι για όλους και για όλες, χωρίς κανένα διαχωρισμό ή αποκλεισμό.

Το ποδόσφαιρο σημαίνει πολλά παραπάνω από αυτά που θέλουν να μας πλασάρουν. Πράγματα που οι νόμοι τους δεν μπορούν να τα περιορίσουν. Πράγματα που η τεχνολογία δεν μπορεί να τα αλλοιώσει.

Για αυτό λοιπόν πριν κάποια χρόνια κάποιοι φίλοι μαζεύτηκαν και δημιούργησαν αυτό το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που έχει πολλά χαρακτηριστικά από αυτά που θέλουμε. Δημιούργησαν ένα αντιφασιστικό και αυτοοργανωμένο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Μακριά από χρήματα, χορηγούς, προέδρους, διαιτητές. Ένα πρωτάθλημα που όλοι συμμετέχουν, όλοι βοηθάνε, όπου τα αποτελέσματα τα καρπώνονται όλοι, καλά ή άσχημα. Συμμετέχοντας σε αυτή τη προσπάθεια γινόμαστε όλοι μια παρέα και φτιάχνουμε γέφυρες επικοινωνίας με τους κατοίκους της εκάστοτε γειτονιάς που θα επισκεφτούμε. Εκτός από μπάλα μοιραζόμαστε φαγητό και μουσική και ευχαριστιόμαστε ένα απόγευμα στο δρόμο παρέα με ανθρώπους που είναι ανοιχτοί σε αυτό το μοίρασμα.

Έτσι… γιατί μας αρέσει να θυμόμαστε τη παιδική μας ηλικία και να τη ξαναζούμε.

Για αυτό το λόγο είμαστε και σήμερα εδώ. Και επειδή δεν είμαστε μόνοι, νιώθουμε ακόμα πιο δυνατοί και συνεχίζουμε.

 

Αυτοοργάνωση – Αντίσταση – Αλληλεγγύη 

Antifa League Athens                                                                                                     Γκέλα Ciao          27/05/2016

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *