6η αγωνιστική Α ομίλου – Μπραχάμι, Πάρκο Ασυρμάτου [12/3]

ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΛΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ 

      ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ 

 Το πάρκο Ασυρμάτου αποτελεί εδώ και και χρόνια σημείο αναφοράς για τους κατοίκους του Μπραχαμίου. Μέχρι πριν 3 δεκαετίες ήταν βάση της αεροπορίας, ενώ σήμερα, χάρη στις τοπικές διεκδικήσεις είναι ένας ανοιχτός χώρος για όλους, ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας των κοινωνικών αγώνων της γειτονιάς. Πρόκειται για μια από τις τελευταίες κοιτίδες πρασίνου στην πόλη, ενώ παραμένει μακριά από εμπορικές εκμεταλλεύσεις. Καθημερινά χρησιμοποιείται από κατοίκους της περιοχής για ποικίλες δραστηριότητες, όπως οι βόλτες και το άραγμά τους, ενώ για χρόνια οι όποιες εκδηλώσεις(πχ συναυλίες) πραγματοποιούνταν εκεί διεξάγονταν χωρίς αντίτιμο, κάτι που θεωρούμε συλλογική κατάκτηση των από κάτω, κατάκτηση που πρόσφατα αμφισβητήθηκε και θεωρούμε σημαντικό να διαφυλαχθεί. Τα τελευταία επίσης χρόνια, σε χώρους του πάρκου φιλοξενήθηκε σειρά δομών αλληλεγγύης, όπως συλλογικές κουζίνες, μαθήματα αυτομόρφωσης, με ιδιαίτερο το παράδειγμα του Αυτοδιαχειριζόμενου Ωδείου, φιλοξενία προσφύγων και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Τον τελευταίο καιρό, ο δήμος Αγίου Δημητρίου, επιδιώκει το γκρέμισμα της κατειλημμένης καφετέριας, που είχε στεγάσει πολλές από αυτές τις δραστηριότητες, και που σε αυτήν λαμβάνει χώρα η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου. Πρόφαση για το γκρέμισμα αυτό αποτελεί η ανάπλαση του πάρκου, η οποία θα συνοδευτεί και από ξερίζωμα των δέντρων που έχουν φυτέψει οι κάτοικοι. Για εμάς, ο λόγος που ο δήμος επιθυμεί το γκρέμισμα της κατειλημμένης καφετέριας είναι πολιτικός, και στοχεύει στη φίμωση κάθε διαφορετικής φωνής που λειτουργεί εκτός θεσμικών πλαισίων, και στο να μετατραπεί το πάρκο σε έναν αποστειρωμένο χώρο πιο εύκολα εμπορεύσιμο. Δεν μπορούμε λοιπόν, παρά να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στην Ανοιχτή Συνέλευση και τον αγώνα της ενάντια στις ορέξεις της δημοτικής αρχής.

Το πάρκο Ασυρμάτου αποτελεί επίσης έναν χώρο στον οποίο πολύς κόσμος από την περιοχή έπαιξε πρώτη φορά μπάλα. Αυτός ήταν και ένας λόγος της επιλογής μας για την διεξαγωγή της 6ης αγωνιστικής του Antifa League. Σαν Prolet Evolution αγαπάμε το παιχνίδι και όχι τις ποδοσφαιρικές μπίζνες. Σε μια εποχή που χορός εκατομμυρίων περιβάλλει το άθλημα, θεωρούμε πως είναι σημαντικό να αναδείξουμε την αγνή φύση του παιχνιδιού, μακριά από τους χορηγούς, τους ατζέντηδες, τους προέδρους και τα λοιπά κοράκια που μας θέλουν φιλάθλους-καταναλωτές και όχι φιλάθλους σκεπτόμενους και πολιτικοποιημένους. Η μπάλα στις αλάνες, οι φασίστες και τα αφεντικά τους στις τρύπες τους!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *