Κείμενο 5ης αγωνιστικής

*6ο ATHENS ANTIFA LEAGUE – 5η Αγωνιστική

Κυριακή 01/04/2018, στην Πλατεία Πλυτά, περιοχή Γούβα (γήπεδα μπάσκετ)

Η αντιφασιστική ποδοσφαιρική ομάδα Balatesta και η Συνέλευση κατοίκων Βύρωνα, Καισαριανής και Παγκρατίου, συνδιοργανώνουν την 5η αγωνιστική του 6ου πρωταθλήματος Athens Antifa League στην Πλατεία Πλυτά, στην περιοχή Γούβα. Παράλληλα με τους αγώνες, στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιούνται έκθεση φωτογραφίας και κειμένων, συλλογική κουζίνα, καθώς και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.

Το Athens Antifa League είναι ένα μη ανταγωνιστικό, αντιεμπορευματικό και αυτοοργανωμένο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου με αντιφασιστικά χαρακτηριστικά. Στις μέρες μας που ο αθλητισμός έχει υποβαθμιστεί σε εμπόρευμα, με τους μάνατζερ, τους πρόεδρους-αφεντικά, τις στοιχηματικές εταιρίες και τους χορηγούς να κυριαρχούν εις βάρους του παιχνιδιού, το Antifa League συνεχίζει για 6η χρονιά προσπαθώντας να αναδείξει την υγιή πλευρά του ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού και παράλληλα να διαδώσει τον αντιφασιστικό λόγο. Τα τελευταία 6 χρόνια δεκάδες γειτονιές της Αττικής έχουν γεμίσει άτομα που παίζουν ελεύθερα σε μια αλάνα χωρίς να απολαμβάνουν τις ανέσεις των εγκαταστάσεων του σύγχρονου ποδοσφαίρου, αλλά κερδίζοντας κάτι πολύ σημαντικότερο: το ίδιο το παιχνίδι και τη χαρά της συμμετοχής σε αυτό ανεξαρτήτως αποτελέσματος, πέρα και έξω από κάθε είδους εξαιρέσεις και φυλετικούς-εθνικούς-θρησκευτικούς-έμφυλους αποκλεισμούς.

Έτσι λοιπόν και ανήμερα της φετινής Πρωταπριλιάς, συγκεντρωνόμαστε ρεαλιστικά ονειροπόλοι και ουτοπικά οραματιστές, προκειμένου να δείξουμε ότι η καθημερινή απελευθέρωση εδαφών από την κυριαρχία του κεφαλαίου και του κέρδους, δεν είναι αστείο και φάρσα αλλά πραγματικότητα που δύναται να επεκτείνει διαρκώς τα όριά της στο διηνεκές. Να θυμηθούμε πως παίζαμε παιδιά, αλλά κυρίως να αναδείξουμε ότι οι γειτονιές είναι δημόσιος χώρος και εν δυνάμει εστίες ελευθερίας ενάντια στην σημερινή καταπιεστική κοινωνία.

Σ’ αυτές ειδικά τις γειτονιές, με την πλούσια ιστορία σε αντιφασιστικούς αγώνες από την Κατοχή ίσα με το σήμερα, «ιδέες» όπως ο φασισμός και ο ρατσισμός είναι μη αποδεκτές. Σε μια περίοδο που φασίστες και εθνικιστές συσπειρώνονται γύρω από θέματα όπως το Μακεδονικό και τα ελληνοτουρκικά, που κράτος και παρακρατικοί επιτίθενται σε καταλήψεις και άλλους αυτοοργανωμένους χώρους, είναι απαραίτητη η συμμετοχή και η παρουσία όλων μας προκειμένου να τους αποτρέψουμε. Γιατί είναι γνωστό ότι όσο πιο ψηλή είναι η άνοδος στα σύννεφα της εθνικοφροσύνης τόσο πιο βαθιά είναι η πτώση στην αγκαλιά του φασισμού και αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουμε.

ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΜΕ ΜΠΑΛΑ – ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ

Αντιφασιστική ποδοσφαιρική ομάδα Balatesta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *