2η αγωνιστική – Γέρακας

Αντιφασισμός και μπαλίτσα στο Γέρακα

Η 2η αγωνιστική του Antifa League Athens θα λάβει χώρα στο Γέρακα και πιο συγκεκριμένα στην κεντρική πλατεία του Γέρακα. Η επιλογή αυτή δεν είναι τυχαία. Από τα πρώτα περσινά συλλαλητήρια και καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ακούγαμε απο τη μεριά τους κράτους, της κυβέρνησης, των ΜΜΕ, όλων των αστικών κομμάτων και κυρίως της ακροδεξιάς, για εχθρούς που απειλούν με διάφορους τρόπους τα λεγόμενα “εθνικά συμφέροντα”, είτε αυτοί βρίσκονται βόρεια όπως οι Μακεδόνες και οι Αλβανοί, είτε αυτοί βρίσκονται ανατολικά όπως οι Τούρκοι. Όλη αυτή η πολεμική ρητορική δημιούργησε εύφορο έδαφος σε εθνικιστικά μορφώματα και κάθε είδους εθνικοβαρεμένο να ξετρυπώσει και να μολύνει τις γειτονιές μας, αφού η ψευδής ανάγκη για εθνική ενότητα έχει δημιουργήσει ενα κλίμα ανοχής-στήριξης σε φασιστικές-εθνικιστικές ιδέες και πρακτικές.

Πιο συγκεκριμένα, στο Γέρακα με αφετηρία τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου 2018, έγινε εθνικιστική ξεχωριστή παρέλαση από μαθητές του 1ου ΓΕΛ Γέρακα με εθνικιστικά συνθήματα για τη διεκδίκηση της ελληνικότητας της Μακεδονίας και ακολούθησε κατάληψη στο σχολείο η οποία στηρίχθηκε και από την νεοναζιστική οργάνωση «ΕΣΑ», γνωστή χρόνια για το ρατσιστικό μίσος που σπέρνει και τις φασιστικές επιθέσεις που έχει κάνει στο παρελθόν. Τα γεγονότα αυτά ήταν μόνο η αρχή και έχουν σημειωθεί διάφορα περιστατικά τραμπουκισμών και στοχοποιήσεων σε δημόσιους χώρους, σχολεία και χώρους εργασίας από φασίστες, τα οποία δεν θα μπορούσαν να μας αφήσουν αδιάφορους-ες. Τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά ήταν άμεσα, όπως αυτό αποτυπώθηκε με την αντιφασιστική-αντιεθνικιστική πορεία στις 24/11 που έγινε με πρωτοβουλία κατοίκων της Ανατολικής Αττικής και η δράση μας συνεχίζεται με την παρουσία μας στη γειτονιά, με μοιράσματα που έγιναν σε σχολεία σηματοδοτώντας ότι οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι στις γειτονιές μας.

Η αντιφασιστική Λίγκα είναι ένα αθλητικό και πολιτικοποιημένο εγχείρημα δρόμου που έχει σαν στόχο την εξάπλωση του αντιφασιστικού λόγου στην κοινωνία και τη συσπείρωση ενάντια στο φασισμό μέσα από το αγαπημένο μας άθλημα. Είναι ανοιχτό σε όλους και όλες και πραγματοποιείται στις γειτονιές της Αθήνας. Δημιουργούμε φιλικούς και συντροφικούς δεσμούς και απορρίπτουμε το σάπιο καπιταλιστικό “αθλητικό” κατασκεύασμα των από πάνω, προτάσσοντας την αγάπη για τον ανιδιοτελή και υγιή αθλητισμό, μακριά από κάθε είδους εκμετάλλευση.

Συνδιοργανώνουμε την 2η αγωνιστική του Antifa League Athens, προτάσσοντας τις αξίες της αυτοοργάνωσης και της συλλογικής δράσης, για να δούμε τις γειτονιές μας ζωντανές και αφιλόξενες για κάθε είδους φασιστική, ρατσιστική, σεξιστική και εξουσιαστική συμπεριφορά. Και επειδή ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους, καλούμε σε συγκέντρωση την Κυριακή 3 Μάρτη στις 12:00 στο σταθμό μετρό Παλλήνης και σε πορεία προς την κεντρική πλατεία του Γέρακα όπου θα παιχτούν τα ματς, με παράλληλες δραστηριότητες, συλλογική κουζίνα και μουσική.

ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΠΑΛΙΤΣΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΞΑΠΛΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΡΤΗ
ΣΤΟ
ΜΕΤΡΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΣΤΙΣ 12:00

Αντιεθνικιστική-Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Ανατολικής Αττικής

email: antifanattiki@riseup.net

Αntifa League Athens

blog: https://antifaleague.espivblogs.net/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *