10η & 11η αγωνιστική – Περιστέρι

Το Αντιφα λιγκ συναντιέται με τον Χιπ Χοπ Καφενέ και κάνουν μια στάση στο Περιστέρι. Μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής, μιας και πρόκειται για μια εργατική γειτονιά που επανειλημμένως έχει αποδείξει ότι οι φασίστες καλά θα κάνουν να κρύβονται.

Χιπ-χοπ Καφενές και Αντιφα λιγκ συνδιοργανώνουμε γιατί πολύ απλά μας συνδέουν πολλά. Το χιπ χοπ, κατεξοχήν είδος μουσικής δρόμου και το ποδόσφαιρο που θέλουμε και ονειρευόμαστε στις γειτονιές μας απέχουν χιλιόμετρα από την πραγματικότητα που η σύγχρονη μουσική και αθλητική βιομηχανία επιθυμούν διακαώς να εδραιώσουν.

Ο Χιπ Χοπ Καφενές είναι μια μουσικοπολιτική συλλογικότητα αποτελούμενη από χιπχοπερς, περιλαμβάνοντας στη σύνθεσή του mcs, djs, παραγωγούς, γκραφιτάδες, σκηνοθέτες, γραφίστες, b-boys κ φυσικά ανθρώπους που απλά γουστάρουν χιπ χοπ. Ο Καφενές λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά και αυτοοργανωμένα και αποφάσεις για τη λειτουργία και τις δραστηριότητές του παίρνει στη βάση της σύνθεσης η συνέλευσή του. Η συνέλευση είναι ανοιχτή σε καινούρια άτομα και όλοι/ες οι συμμετέχοντες/ουσες είναι ίσοι/ες.

Η αντιφασιστική Λίγκα είναι ένα αθλητικό και πολιτικοποιημένο εγχείρημα δρόμου που έχει σαν στόχο την εξάπλωση του αντιφασιστικού λόγου/ιδεώδους στην κοινωνία και τη συσπείρωση ενάντια στο φασισμό μέσα από το αγαπημένο μας άθλημα. Πιο συγκεκριμένα είναι ένα μη ανταγωνιστικό, αντιεμπορευματικό και αυτοοργανωμένο “πρωτάθλημα” διαρκείας που προσφέρει, συν τοις άλλοις, ψυχαγωγία. Είναι ανοιχτό σε όλους και όλες και πραγματοποιείται στις γειτονιές της Αθήνας από τις ίδιες τις ομάδες. Δημιουργούμε φιλικούς και συντροφικούς δεσμούς και απορρίπτουμε το σάπιο καπιταλιστικό “αθλητικό” κατασκεύασμα των από πάνω, προτάσσοντας την αγάπη για τον ανιδιοτελή και υγιή αθλητισμό, μακριά από κάθε είδους εκμετάλλευση.

Στους δρόμους του Περιστερίου και συγκεκριμένα στα γηπεδάκια της πρόνοιας κοντά στο μετρό της Ανθούπολης, θα παίξουμε μπαλίτσα, θα ριμάρουμε και όλοι μαζί θα φωνάξουμε με την παρουσία μας πως κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει τις αλάνες και τις πλατείες, πως κανένας μπράβος, φασίστας, αφεντικό δεν χωρά στις γειτονιές μας.

Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 στις 17:00 στα Γηπεδάκια Πρόνοιας, Θηβών 215 (πλησίον σταθμού Ανθούπολη)

ΜΑΧΗΤΙΚΑ, ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ.

https://hiphopkafenes.wordpress.com/ https://antifaleague.espivblogs.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *