Ανασκόπηση playOffs 2ου Antifa League

Κάλλιο αργά παρά ποτέ γι’ αυτό επανερχόμαστε με κάτι που χρωστάμε. Ξέρουμε έχετε κάθε δίκιο να παραπονιέστε για την αργοπορημένη ανασκόπηση των playoffs ειδικά για τους επαρχιώτες ή τους ποδοσφαιρόφιλους εκτός ελλαδικού χώρου που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν..λόγω sold out εισιτηρίων. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα αν δεν ερχόντουσαν τα παιδιά απο τα ραδιοφράγματα, που για άλλη μια χρονιά μας τίμησαν με τη παρουσία τους και μετέδωσαν τους αγώνες σε απευθείας σύνδεση, σπάζοντας τα ρεκόρ ακροαματικότητας. Του χρόνου όπως συμφωνήθηκε, θα μεταδίδουμε και από το αντιφα λιγκ τσάνελ.
Α-φάση – ΒΙΛΛΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Μάζεμα των ομάδων, τα πρώτα πηγαδάκια σχηματίζονται, οι κατασκοπείες εν δράση και ξεκινά η προετοιμασία. Ως γνωστών η διοργάνωση των playoffs είναι υπόθεση όλων των ομάδων (εδώ βήχουν κάποιοι). Ξεκινάει η εργασία και χαρά.. οριοθέτηση γηπέδου, τα πανιά στη θέση τους, ηχοσυστήματα, πάγκοι, κερκίδες, κουβαλήματα, κουζίνα, μπόλικος χαβαλές και πειράγματα.. Στους αγώνες είχαμε και σπικάζ, αναβάθμιση και όχι αστεία παρακαλώ. Λεπτομέρειες για τους αγώνες δεν θα πούμε καθώς δεν θυμόμαστε και πολλά. Το αντίφα λιγκ έχει δώσει καλοκαιρινή άδεια σε ποδοσφαιριστές και μη (άνευ αποδοχών) και όπως καταλαβαίνετε οι πάντες λείπουν, άρα αυτοί που θέλουν να μάθουν τα τελικά σκορ για το ημερολόγιο τους, να μας συγχωρέσουν.
Αναφορικά να πούμε ότι στους ημιτελικούς πέρασαν οι Ινχινιέρος, η Περσινή Κομμούνα. οι Γνωστοί Άγνωστοι και οι ζαπατέρο σε ένα ματς δίχως αύριο.. ΄Όλα αυτά υπό τους ήχους των καυτών καλοκαιρινών hits του dj AZZ.
Περάσαμε πολύ καλά παρέα με τον κόσμο της γειτονιάς και γι αυτό να ευχαριστήσουμε τη βίλα ζωγράφου για τη φιλοξενία και την άψογη συνεργασία. Αν τελικά κατεβάσετε ομάδα του χρόνου, ξεκινάτε με +1.
Ας αφήσουμε όμως το πολύ μπλα μπλα και ας μιλήσουν οι εικόνες:

DSC_0047 (Large)

DSC_0081 (Large) DSC_0036 (Large)DSC_0166 (Large) DSC_0163 (Large) DSC_0116 (Large)DSC_0189 (Large)  DSC_0236 (Large) DSC_0233 (Large)
Β φάση – προαύλιος χώρος ΕΜΠ

Την εμπειρία είναι γνωστό ότι την είχαμε από την περσινή χρονιά έτσι λοιπόν η φάση στήθηκε σε χρόνο dt. Σουβλάκια και τσίκνα από τον ξακουστό σεφ των γ.α, μπαρ τέντερς μεταγραφή από την IBIZA, speaker ειδικό που  ακόμα και ο Μαυρομάτης θα ζήλευε, DJ που απέρριψε γνωστά μεγάλα clubs του Μiami beach για μας, live streaming από τα ραδιοφράγματα με έμπειρους και  αθλητικογράφους και εξυπακούεται το θέαμα που προσφέρουν ούτως η άλλως οι ομάδες μας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Τι άλλο να θέλει κανείς?
DSC_0025 (Large)round one…FIGHT!
΄Όλα έτοιμα για τη πρώτη σέντρα και τα βλέμματα στραμμένα  στον πρώτο ημιτελικό. Μηχανικοί και ζαπατέρο το πρώτο ζευγάρι με τους πρώτους να περνάνε νικώντας πιο δύσκολα απ ότι θα περίμεναν καθότι η αντίσταση των ζαπατέρo ήταν σθεναρή, για ένα μόνο ημίχρονο είναι η αλήθεια. Oι πιτσιρικάδες του Χολαργού (που τελικά ένας είναι χολαργιώτης) πετάνε από χαρά και ικανοποίηση αλλά ο βετεράνος παίχτης τους, τους προσγειώνει.
round two…FIGHT!
Και πάμε στο δεύτερο ματς όπου κατά πολλούς θα μπορούσε να ήταν και ο τελικός. Περσινή Κομμούνα και Γνωστοί Άγνωστοι σε μια αναμέτρηση όπου οι φίλοι του θεάματος θα επιθυμούσαν να βλέπουν για πάντα παρακαλώντας τον χρόνο να μη σταματήσει ποτέ. Οι πάντες και τα πάντα επιβεβαιώθηκαν και οι περίτεχνες ενέργειες δε σταματούσαν και πολύ σασπένς.. Άλλο να το βλέπεις live και άλλο να διαβάζεις. 6-6 το τελικό σκορ, με τους πκ να κάνουν μια επική ανατροπή ξεδιπλώνοντας το ταχύτατο ποδόσφαιρο που ξέρουν να παίζουν. Πιάσανε απροετοίμαστη την άμυνα των γ.α. οι οποίοι στην κυριολεξία αυτοκτόνησαν, καθώς βρέθηκαν να προηγούνται στο σκορ ακόμα και 5-2 και εντέλει τα πάντα κρίθηκαν στα πέναλτι. Η π.κ ήταν πιο εύστοχη και πέρασε με  6-5 στον μεγάλο τελικό. Οι γνωστοί άγνωστοι όπως και πέρυσι έτσι και φέτος αποκλείονται στα πέναλτι κατά έναν μυστηριώδη τρόπο. Όχι δεν είναι λούζερς, απλά μας επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά την υπόγεια φιλοσοφία της ομάδας.
DSC_0271 (Large)
PAUSE
Μέχρι να ξεκουραστούν οι ομάδες για τον τελικό, είχαμε ένα ευχάριστο break με guest τον αστέρα Εξαρχείων και μια μικτή ομάδα αντιφα λιγκ… είπαμε να αφήσουμε τον αστέρα να κερδίσει μπας και έρθει και του χρόνου.
DSC_0034 (Large)The final countdown
Και φτάνουμε στον μεγάλο τελικό με τους ξεκούραστους πλέον los ingenieros έτοιμους να αναμετρηθούν με την κουρασμένη π.κ από το δυνατό ματς που είχαν με τους γ.α νωρίτερα. Ο κόσμος αρχίζει και κατακλείει το γήπεδο και περιμένει να δει έναν τελικό αντάξιο των ονομάτων των 2 ομάδων. Από τη μια οι μηχανικοί στηρίζονται στη συμπαγή και δυνατή άμυνα γρανίτη και στις γρήγορες αντεπιθέσεις και η πκ έχει ως όπλο τη τεχνική κατάρτιση και την γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους ινχινιερος να μπαίνουν πιο δυνατά και να προηγούνται στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού κρατώντας στα πόδια τους μια διαφορά ασφαλείας. Όσο περνούσε η ώρα μάλιστα διευρυνόταν αυτή η διαφορά έως ότου η πκ δεν μπορούσε να βρει λύσεις ώστε να απαντήσει.
DSC_0081 (Large)Το ανάποδο ψαλιδάκι του ψηλού (εναέριο παρακαλώ και όχι φλώρικο) με τη μπάλα να καρφώνεται αρτίστικα στο τέρμα των πκ, έμελε να είναι η ταφόπλακα στα όνειρα της συμπαθητικής κομμούνας. Η περσινή Κομούνα συνειδητοποίησε ότι όλα έχουν χαθεί και ιπποτικά δηλώνει την παραίτηση της 1 λεπτό πριν την λήξη, στέλνοντας τη μπάλα έξω, ως επισφράγιση της νίκης των μηχανικών. Όλοι οι παρευρισκόμενοι συνέρρευσαν  στο κέντρου του γηπέδου και φώναξαν ANTIFA που ακούστηκε μέχρι την Ομόνοια!Οι μηχανικοί, οδηγούμενοι από το πάθος για την κατάκτηση της κούπας (που ακόμα σχεδιάζεται από το καλλιτεχνικό τιμ των αμπελογκάρντεν), κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, αυτή τη φορά πιο εύκολα απ ότι περίμεναν. Η ομάδα το γλέντησε μέχρι και στη..Πάτρα. Η παρέα του “επιπόλαιου” η αλλιώς του γαρδέλη σύμφωνα με τις τωρινές κατακτήσεις του, του φορτηγατζή (σ.σ του μοναδικού αξιόλογου ντριμπλαδόρου), του ψηλού στραικερ στριτά που για να κάνει κι άλλη προπόνηση στα ψαλιδάκια θα του πάρουμε δώρο τραμπολίνο, του πειραματικού βράχου αμυντικού thrashα και των λοιπών πιτσιρικάδων έτος γεννήσεως το 90 πάνω κάτω παρακαλώ (ά ρε νιάτα), επιβεβαίωσαν την πρόβλεψη που είχαμε δώσει στην αρχή της σεζόν από τη προετοιμασία κιόλας. Άμα το χαμε παίξει στο στοίχημα θα ανακαινίζαμε τα γραφεία μας, αλλά δε θέλουμε γιατί προτιμάμε να είμαστε στο δρόμο και τις πλατείες.
DSC_0168 (Large)
Συγχαρητήρια και πολλά μπράβο στην ομάδα των LOS INGENIEROS για την κατάκτηση του 2ου antifa league. Σύμφωνα με την εικόνα που είχε σαν ομάδα μέσα και έξω από τα γήπεδα το δικαιούνταν. προσοχή όμως.. ναι μεν το πήρε δίκαια..αλλά όχι άξια και ο νοών νοήτω…χαχα!
DSC_0186 (Large)DSC_0104 (Large)
Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες φυσικά και σε όλο το κόσμο που στήριξαν αυτό το μόλις 2 ετών εγχείρημα, που επιμένουμε να πιστεύουμε ότι μπορεί μέσα από μια άλλη πτυχή και οπτική, μέσω του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας, να περάσει στη κοινωνία μηνύματα κατά του φασισμού, του καπιταλισμού αλλά και ενάντια σε κάθε είδους εξουσία.

Με κοινωνικό προσανατολισμό, μαχητικό πνεύμα και το παράδειγμα της αυτοοργάνωσης, μέσα από τη ποδοσφαιρική μας λίγκα, θέλουμε να συνεισφέρουμε στη καταστροφή του υπάρχοντος και να βάλουμε και μεις ένα λιθαράκι στο δρόμο για την κοινωνία που οραματιζόμαστε. Πάμε κόντρα στα καπιταλιστικά πρότυπα, άρα και στο μοντέρνο ποδόσφαιρο που προωθεί τον καταναλωτισμό, αντικατοπτρίζει τη προσπάθεια χειραγώγησης και αποβλάκωσης των μαζών, την γέννεση επίπλαστων στιγμών ικανοποίησης και ενός ιδιόμορφου αισθήματος του ανήκειν, που παρουσιάζονται από το σύστημα ως η μόνη δυνατή μορφή πραγματικότητας.

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗ!

Hasta la proxima liga antifascista!!

Ραντεβού το Σεπτέμβρη…

2 thoughts on “Ανασκόπηση playOffs 2ου Antifa League

  1. Pingback: Ανασκόπηση playOffs 2ου Antifa League | Mpalothia

  2. Pingback: Ανασκόπηση playOffs 2ου Antifa League » Zapateros United

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *