ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΗ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ (LIBERTA)

Ο Ελευθεριακός Βόλου είναι ένα αυτοοργανωμένο ποδοσφαιρικό σωματείο που αγωνίζεται, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στη Β’ κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος της Ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων Θεσσαλίας. Οι ποδοσφαιριστές του σωματείου λειτουργούν συλλογικά και αντιιεραρχικά, χωρίς παράγοντες και μεσάζοντες, προτάσσοντας την ανιδιοτελή αγάπη για το ποδόσφαιρο και την ευγενή άμιλλα με τους αντιπάλους, μπολιάζοντάς τες με τα ελευθεριακά ιδανικά της ισότητας, της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης. Με συνειδητά εχθρική στάση απέναντι στο σύγχρονο εμπορευματοποιημένο αθλητισμό των προέδρων-μαφιόζων, του τζόγου και του life style, δίνουν επαναστατικό χρώμα στο χώρο του τοπικού, ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας γίνονται γιορτές ποδοσφαίρου και ελευθερίας σε γήπεδα που γεμίζουν από πολιτικοποιημένο κόσμο ο οποίος, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα στου Ελευθεριακού, έρχεται όχι μόνο για να δει μπάλα, αλλά και για να ψυχαγωγηθεί, να κοινωνικοποιηθεί και κυρίως να εκφραστεί πολιτικά ενάντια σε ότι τον καταπιέζει και του κλέβει τη ζωή: Στην κυριαρχία, στην οικονομική του αφαίμαξη και στην καταστολή. Με πανό και συνθήματα οι Κυριακές της ομάδας γεμίζουν από τις φωνές των φιλάθλων που δείχνουν τη διάθεσή τους να πάρουν τη ζωές τους στα χέρια τους και να μετατρέψουν το γήπεδο σε κοιτίδα ελευθερίας.

Δεν μας προκαλεί έκπληξη, επομένως, το γεγονός ότι αυτή η εικόνα, που σημειωτέον κέρδισε την αναγνώριση αντίπαλων σωματείων και της τοπικής κοινωνίας, ξένισε τους διοικούντες την ένωση ποδοσφαιρικών σωματείων Θεσσαλίας. Έτσι λοιπόν, η Ένωση, δείχνοντας ιδιαίτερη ευθιξία, προφασιζόμενη την παραβίαση του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, κάλεσε τον Ελευθεριακό σε απολογία επειδή στον αγώνα της 12/10/2014 εναντίον του Απόλλωνα Καναλίων οι φίλαθλοι του Ελευθεριακού ύψωσαν τρία πανό τα οποία ανέφεραν : «Αυτοοργάνωση, ρε κουφάλες», «Τσακίστε τον φασισμό εντός κι εκτός γηπέδου» και «Όσο υπάρχουν μπάτσοι, θα είμαστε απάτσι». Μάλιστα μέσα στον πανικό τους να αποκαταστήσουν την τάξη, στο έγγραφο της κλήσης σε απολογία που έστειλαν, κάλεσαν το σωματείο να απολογηθεί σε ανύπαρκτη ημερομηνία (Τρίτη 22/10/2014!!), καθώς και για παραβίαση λάθος άρθρου του κανονισμού! Τα παραπάνω πανό θεωρήθηκαν πως παραβιάζουν τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ ως υβριστικά (!).

Φυσικά δεν υπάρχει η αυταπάτη ότι οι υπεύθυνοι αυτής της δίωξης θεωρούν πράγματι τα συγκεκριμένα πανό ως υβριστικά. Απλώς γαντζώθηκαν από το γράμμα του κανονισμού για να υπερασπιστούν τον δικό τους «αθλητισμό». Έναν «αθλητισμό» απολιτίκ, χωρίς φωνή, ιεραρχημένο σε διευθύνοντες κι εκτελεστές, με αθλητές που τρέχουν, ιδρώνουν, αλλά πάνω απ’ όλα υπακούν στις εντολές του προπονητή τους, με παράγοντες γλοιώδεις μικρομαφιόζους και με κερκίδες που τραμπουκίζουν αντιπάλους, που αποθεώνουν προέδρους και που μπορεί να ρίχνουν κανένα μπινελίκι, αλλά σίγουρα δεν εκφράζονται πολιτικά. Και οπωσδήποτε δεν εκφράζονται ενάντια στις κυρίαρχες λογικές του συστήματος και δεν τις αμφισβητούν έμπρακτα. Οι γραφειοκράτες της ένωσης με αυτή τους την κίνηση λένε στον Ελευθεριακό με απλά λόγια: «Όσο έχετε φωνή και μας χαλάτε τη μόστρα, θα πληρώνετε πρόστιμα». Έτσι λοιπόν η ομάδα για τους προαναφερόμενους λόγους απειλείται με πρόστιμο μέχρι 800 ευρώ.

Εμείς από το antifa league Athens στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε προσπάθεια που προτάσσει την ελευθερία, την αυτοοργάνωση και τον αντιφασισμό, ειδικά όταν συνδυάζονται με την προσπάθεια για απεγκλωβισμό του αθλητισμού από τα ασφυκτικά πλαίσια της εμπορευματοποίησης και της λαιφσταϊλικού βούρκου. Όπου υπάρχουν κερκίδες, τις θέλουμε με φωνή και διεκδικητικότητα απέναντι στο φασισμό και στην καταστολή και όχι άχρωμες ή μισαλλόδοξες. Θέλουμε ποδόσφαιρο από την κοινωνία για την κοινωνία, λαϊκό, αυθόρμητο και αυτοδιαχειριζόμενο, χωρίς διαμεσολαβητές και στηρίζουμε όσες προσπάθειες κάνουν βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Απαιτούμε να μην επιβληθεί καμία ποινή στο σωματείο του Ελευθεριακού Βόλου και να μην επαναληφθούν στο μέλλον προσχηματικές διώξεις εναντίον του.

ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΗ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ

ΜΠΑΛΑ ΜΕ ΙΔΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ:

Αυτοοργάνωση – Ισότητα – Αλληλεγγύη

Antifa League Athens

υ.γ. Η εκδίκαση αναβλήθηκε για την άλλη Τρίτη 11/11 στις 14:00.
Καλείται συγκέντρωση έξω απο τα γραφεία της ΕΠΣΘ για τη συμπαράσταση στην ομάδα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *