Γ/Α

ΓΑΜΜΑ ΑΛΦΑ

(αλλιώς Γνωστοί Άγνωστοι για τους λίγους, αλλιώς Known Unknown για τους διεθνείς αγώνες, αλλιώς Conocidos Desconocidos για όταν θα παίξουμε με τους Zapatistas..)

Το ταξίδι στο χωρόχρονο ξεκινάει στις αρχές του ‘13 στα «βρώμικα» στενά της Κυψέλης. Εκεί που ο ήλιος δύσκολα διεισδύει, αλλά εμάς τίποτα δε μας πτοεί. Από τις πρώτες κιόλας ανάσες του Antifa League Athens, η ομάδα μας αγκάλιασε συνειδητά το εν λόγω εγχείρημα για την αγνότητα και τις αξίες που το διέπουν.

Η συμμετοχή μας στην Αντιφασιστική Λίγκα αποτελεί το επιστέγασμα μιας αναρχικής ματιάς στο κυρίαρχο πρότυπο άθλησης. Εν καιρώ καπιταλισμού, μια ευχάριστη νότα μέσα στη γκρίζα μητρόπολη. Κάποτε ανάμεσα στους δρόμους, άλλοτε σε αλάνες, άλλοτε σε πλατείες, σε μπασκετάκια, δεν έχει πολύ σημασία, απλά παίζουμε μπάλα όπως παλιά, και το «τοιχάκι» μπορεί να μετράει.

Αυτοοργανωμένα και αδιαμεσολάβητα, χωρίς τρίτους να μας ορίζουν κανόνες και πρέπει, με πρωταγωνιστές εμάς τους ίδιους. Αλήτικα και αυθόρμητα γιατί τα πάντα είναι δρόμος. Ισότιμα γιατί συμμετέχουμε χωρίς αρχηγιλίκια και ιεραρχίες, ενάντια σε διακρίσεις με βάση τον τοπο προέλευσης, το φύλο, την ηλικία ή τις αγωνιστικές δυνατότητες. Με λίγα λόγια και πάνω απ’ όλα, αντιφασιστικά, γιατί στο δικό μας κόσμο δε χωράνε οι φασίστες.

Ρόστερ: Μια παρέα ατόμων με συμπαγής χημεία τις κοινές αφετηρίες, αξίες και ανησυχίες και φυσικά την αγάπη μας για τη μπάλα. Οι Γ.Α, εκτός απ’ το να την «κρύβουν», συνυπάρχουν μαζί στο δρόμο, στα αυτοσχέδια γηπεδάκια, στις μαζώξεις τους, σε πορείες (και μοτοπορείες!) και άλλα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα.

Στόχος: Η διάχυση του αντιφασιστικού αγώνα στη κοινωνία, κομμάτι της οποίας είμαστε κι εμείς. Για ένα κόσμο χωρίς εξουσία, ένα κόσμο ισότητας και αλληλεγγύης.

Μέσον: το ποδόσφαιρο ως παιχνίδι και όχι ως μπίζνα. Όπως το θυμόμαστε από παιδιά, όπως το μάθαμε απ’ τα φτωχά και λαϊκά στρώματα, και όπως το θέλουμε. Μακριά από γκλαμουριά, σπόνσορες, εμπορικά συμφέροντα και συστημικές διοργανώσεις που καταστρέφουν το άθλημα στο όνομα του κέρδους.

Πεδίο μάχης: Οι δημόσιοι χώροι. Οι δρόμοι, οι αλάνες και οι γειτονιές που μας ανήκουν και δεν τις παραχωρούμε σε κανένα τσογλάνι του κράτους και του παρακράτους.

Διακύβευμα: η ελευθερία και η αξιοπρέπεια όλων μας, οι ζωές μας οι ίδιες.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε σήμερα, ο αγώνας δεν τελείωσε. Συνεχίζουμε και στεκόμαστε μαχητικά απέναντι στον φασισμό μέχρι τον πλήρη αφανισμό του. Ως Γ.Α, υπό τη στέγη του Antifa League και για όσο ακόμα αυτό υπάρχει, μαζί με τα προτάγματα του, θα παίζουμε μπάλα με τον τρόπο μας και θα συνεχίζουμε να παρεμβαίνουμε στις γειτονιές τις Αθήνας.

μπροστά αρουρι

ΓΑΜΜΑ ΑΛΦΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΛΗΤΕΙΑ
ΝΑ ΚΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

επικοινωνια: known_unknown@espiv.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *