1η αγωνιστική στο καμίνι της Αλεπότρυπας – κείμενο Γνωστών Αγνώστων

Σάρκα και οστά πήρε το αντιφασιστικό πρωτάθλημα με την 1η αγωνιστική να πραγματοποιείται στην Κυψέλη.

DSC00013 (2)

DSC08711

DSC08746

Κείμενο που μοιράστηκε από την διοργανώτρια ομάδα Γνωστοί * Άγνωστοι

Κυριακή 10/03/2013

1η αγωνιστική, Αλεπότρυπα Κυψέλης

 

Η 1η αγωνιστική της πρώτης Αθηναϊκής αντιφασιστικής λίγκας φιλοξενείται στην Κυψέλη, μια γειτονιά στο κέντρο της Αθήνας που της δίνουν ζωή και χαρά οι χιλιάδες μετανάστες που την περιβάλουν. Για κάποιους μια περιοχή “γκέτο” υψηλής εγκληματικότητας και επικινδυνότητας, για μας μια λαϊκή περιοχή που δεν προσπαθεί να κρύψει το αληθινό της πρόσωπο. Και ενώ κάποτε ήταν μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στον κόσμο, δυστυχώς σήμερα κάποιοι προσπαθούν να την περιθωριοποιήσουν και να οδηγήσουν τους κατοίκους σε φυγή. Προσπαθούν να μας πείσουν δηλαδή, ότι οι ξένοι φταίνε για την υποβάθμιση της περιοχής ενώ κάνουν τα στραβά μάτια στη συνεργασία μαφίας και παρακράτους.

Σε μια κοινωνία όπου κράτος και κεφάλαιο εξουσιάζουν τον άνθρωπο, όταν ο πλούσιος γίνεται πλουσιότερος και ο φτωχός φτωχότερος δεν χωράει κανένα πάρε-δώσε με όσους σπρώχνουν τον κόσμο στη μιζέρια, την πείνα και την εξαθλίωση. Απέναντι σε κάθε μορφή εξουσίας προτάσσουμε την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη και την αντίσταση με κάθε μέσο.

Αυτός είναι ο δικός μας τρόπος για να πάρουμε όλα όσα μας ανήκουν. Θέλουμε να δούμε ξανά μικρους και μεγάλους να παίζουν μπάλα στις αλάνες και τις πλατείες. Αυτό ειναι το ποδόσφαιρο που εμείς θέλουμε, το ποδόσφαιρο του δρόμου, και όχι το ποδόσφαιρο των εταιριών και γενικότερα του καπιταλισμού.

Ημέρα κοκκινοκίτρινου ντέρμπι σήμερα και κάποιοι θα πληρώσουν για να απολαύσουνε το “υπερθέαμα” των δυο ποδοσφαιρικών ανώνυμων εταιριών, κάποιοι άλλοι θα προσπαθούν να μας αποδείξουν ποια ομάδα ειναι καλύτερη, ενώ τα ρουφιανοκάναλα θα’ αναλωθούν σε debate ωρών στις βραδυνές εκπομπές τους.

Σε όλο αυτό το καταναλωτικό πανηγύρι του θεάματος, εμείς απαντάμε με το δικό μας αυτοοργανωμένο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, ενάντια στη λογική του δίπολου νικητής-χαμένος, παίζοντας για την συμμετοχή και την ευχαρίστηση και προωθώντας τον υγιειή αθλητισμό. Και για να μην παρεξηγηθούμε, δεν καταδικάζουμε ούτε κατακρίνουμε τους φιλάθλους των ομάδων, ούτε φυσικά την ιστορία της οποιαδήποτε ομάδας, αλλά τα στελέχη των διοικήσεων, τους μεγαλομετόχους και τους χορηγούς που πλουτίζουν από τα λεφτά των φιλάθλων, τους ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, όλοι γνωρίζουμε ότι η μπάλα σήμερα είναι μια μπίζνα, το θέμα ειναι τι κάνουμε εμείς γιαυτό. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σήμερα στην αλεπότρυπα κάνουμε την αρχή. Φυσικά μπορεί να γίνουν πολύ περισσότερα και είμαστε διατεθειμένοι να τα διεκδικήσουμε.

Στηρίζουμε την ομάδα του Αστέρα Εξαρχείων, την ομάδα των Πατησίων όπως κάθε ερασιτεχνικό σωματείο, που σέβεται το λαοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο και γενικά τους φιλάθλους, και καθετί ρομαντικό που χτυπάει στην καρδιά το σύγχρονο και σάπιο σημερινό ποδόσφαιρο.

Και για να μην ξεχνιόμαστε…………..

ΑΛΗΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ! (..και όχι τα ματ και οι ασφαλίτες)

 

αντιφασιστική ποδοσφαιρική ομάδα:

ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *