Κείμενο Rakos Ferreira

Ακολουθεί το κείμενο από την διοργανώτρια ομάδα της 4ης αγωνιστικής στο Παγκράτι.

4η αγωνιστική ANTIFA LEAGUE ATHENS

Το Antifa league είναι ένα μη ανταγωνιστικό αντιεμπορευματικό πρωτάθλημα δρόμου, που έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2013 και πραγματοποιείται σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά. Έχει στηθεί ακριβώς για να δείξει πως το ποδόσφαιρο μπορεί να λειτουργήσει πέρα από την εμπορευματοποίηση και τη χειραγώγηση, και στέκεται εχθρικό απέναντι σε κάθε διαχωρισμό και αποκλεισμό. Όσοι συμμετέχουμε σε αυτό το διαφορετικό πρωτάθλημα το κάνουμε για τη χαρά του ποδοσφαίρου αλλά και για να ξανακερδίσουμε τις γειτονιές από το φόβο που γιγαντώθηκε μαζί με τη ρητορική της “Κρίσης” και το σιγοντάρισμα του φασισμού.

Η κυρίαρχη και άνωθεν προπαγανδισμένη και επιβεβλημένη άποψη, ότι ο καθένας είναι μόνος του και αδύναμος, ο φόβος και η απομόνωση με κάθε μέσο  (με τη φυσική καταστολή και την ιδεολογική απαξίωση), o de facto χαρακτηρισμός των προσφύγων, των ρομά, των αστέγων, των ομοφυλόφυλων και όποιου αλλοεθνή, με άλλο χρώμα ή εν γένη διαφορετικού ως απειλή είναι κυρίαρχος στόχος κάθε είδους εξουσίας. Και είναι και το μέσο για την αναπαραγωγή της.

Το Φαρμακονήσι και οι ανήλικοι νεκροί του είναι απόλυτη και τραγική έκφραση αυτής της αντίληψης. «Άοπλοι εισβολείς που πνίγηκαν λόγω ατυχήματος όταν οι ανθρωπιστές πραίτορες πήγαν να τους βοηθήσουν»…Απέναντι στο έγκλημα αυτό άλλοι στέκονται υπέρμαχοι των πραιτόρων που απλά κάνουν τη δουλειά τους, άλλοι απαθείς και άλλοι τους συμπονούν και προσεύχονται. Εμείς με όπλο το ποδόσφαιρο βγαίνουμε στο δρόμο αλληλέγγυοι.

Άλλωστε, η αυτοδιαχείριση και η άμεση δημοκρατία αποτελούν την καλύτερη απάντηση στην απάθεια και το φόβο που γεννούν την ξενοφοβία. Και σίγουρα αποτελούν την καλύτερη απάντηση σ’ αυτούς που προετοίμασαν το έδαφος αυτής και των προηγούμενων δολοφονιών από άμεσους (μπάτσους, λιμενικούς) ή έμμεσους (φασίστες κάθε είδους) υπαλλήλους του κράτους. Η επανακατάληψη του δημόσιου χώρου από ανθρώπους που συνεργάζονται και αλληλουποστηρίζονται είναι μόνος τρόπος αποφυγής της ανακατάληψής του από <<έλληνες>> και <<αγανακτισμένους>>. Και επειδή αυτά τα ανθρωποειδή είδαν το ποδόσφαιρο ως το χώρο όπου θα βρουν το ακροατήριο για τα κηρύγματα μίσους τους ήρθε η ώρα να κατεβούμε και εμείς στο γήπεδο. Και θα τους παίζουμε μονότερμα, μέχρι που να χάσουνε την μπάλα ..

Ο φασισμός δεν χωρά μέσα στο γήπεδο, ούτε και στις κερκίδες, μαχητικός αντιφασισμός παντού, σε αλάνες πάρκα και πλατείες

RAKOS FERREIRA, Φεβρουάριος 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *