Ανασκόπηση 3ης Αγωνιστικής (Εξ αναβολής) – 5ο Λύκειο Αθηνών (Ασκληπιού και Αραχώβης)

Με τον καιρό να ναι κόντρα…

Μετά από ώρες συνελεύσεων στα μπαρ των Eξαρχείων αποφασίσαμε να κάνουμε τη φαντασία μας δράση. Έτσι καταλήξαμε να διοργανώσουμε την αναβληθείσα αγωνιστική στην κατάληψη φιλοξενίας προσφύγων του 5ου Λυκείου Eξαρχείων. Έτσι λοιπόν το σύνθημα στο πανό του Antifa League «Τίποτα δεν έχει αλλάξει από το δημοτικό-τάξη εναντίον τάξης» φάνηκε πιο ταιριαστό σε κάποιο προαύλιο. Χωρίς να αναλωνόμαστε σε μακροσκελή κλισέ κείμενα και θεωρίες αποφασίσαμε να γίνουμε ένα με τους πρόσφυγες.

n1Παρόλο το ακατάλληλο της ώρας οι ομάδες ήταν συνεπείς και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Αγωνιστικά οι ομάδες σεβάστηκαν τον μικρό χώρο και την ομάδα που περιφρουρούσε το καζάνι που έβραζε με το φαγητό για το μεσημεριανό. Laptop και dj που έπαιζαν μουσικές από όλο τον κόσμο επιβίωσαν από τον ήλιο, τη ζέστη και το πρωινό ξύπνημα. Ενώ ένας τρομερός μεταφραστής βοήθησε στο όλο εγχείρημα μεταφράζοντας ότι του ζητούσαμε, ένας αυτοδίδακτος χορευτής μας μάγευε -αν και χωρίς μπάλα- με κόλπα που θα ζήλευαν διάσημοι καλλιτέχνες.

n2
Χα.ρα vs Γκέλα Ciao 3-0

Η Γκέλα παρότι τεχνική και δυναμική ομάδα επέλεξε να αφήσει το αγωνιστικό και να κατεβάσει ταχύτητα. Η Χα.ρα από την πλευρά της και ανάμεσα σε πατίνια, σκύλους έτοιμους για ποδοβόλευ, περαστικούς που έπαιρναν τα δοκάρια, κατάφερε να σκοράρει και να καθαρίσει το παιχνίδι χτυπώντας στις αντεπιθέσεις την Γκέλα.

n3
Independiente vs Apatride city 3-3

Σε ένα εξίσου συναρπαστικό παιχνίδι οι Ιντεπεντιέντε (με αρτινή προφορά) και Απάτριδες ήρθαν 3-3 με συνεχείς ανατροπές του σκορ. Το πρώτο γκολ έγινε από σουτ που η μπάλα πέρασε κάτω από το κινούμενο δοκάρι-καρέκλα αλλά όπως και τις εποχές που νοσταλγούμε όλα μετράνε. Η συνέχεια του παιχνιδιού επιφύλασσε δύο ανατροπές του σκορ από 0-1 σε 2-1 και 2-3 κλείνοντας το παιχνίδι στο δίκαιο 3-3 και όλοι έφυγαν ικανοποιημένοι.

Γενίτσαροι vs Πειρατές (αναβλήθηκε)  Fighters vs Deniz Naki (αναβλήθηκε)

Φιλικός αγώνας παιδιών 

Οι αγώνες δεν πραγματοποιήθηκαν κρίθηκαν στη ‘δίκη της Δευτέρας’ και αναμένουμε εφέσεις από τις ομάδες. Ευκαιρία λοιπόν για τους μικρούς του σχολείου να χωριστούν αυθόρμητα σε δύο ομάδες και να παίξουν μεταξύ τους. Οι Γενίτσαροι έδειξαν το ήθος τους καθώς τρώγοντας τα πατατάκια τους έπαιζαν με τα παιδιά καθ’όλη τη διάρκεια των αγώνων ενώ γνωστοί και για τα οπαδικά τους συναισθήματα έστησαν δυναμική εξέδρα στο πέταλο του προαυλίου πανηγυρίζοντας έξαλλα τα γκολ που πέτυχαν οι μικροί στο φιλικό που έπαιξαν. MVP του παιχνιδιού των μικρών ήταν ο Χουσείν (Honda) που σημείωσε χατρικ όπως είχε δηλώσει πριν από τον αγώνα.
n4 n5 n6
Νοταρά vs Μπαλατέστα 3-4

Σε έναν αγώνα με πολλά γκολ παρ’όλη τη μικρή του χρονική διάρκεια οι Μπαλατέστα πήραν τη νίκη που τους ανεβάζει στην κατάταξη της λίγκας και δεν θα παρακαλάνε τελευταίες αγωνιστικές τους αντιπάλους να τους χαρίσουν καμιά νίκη. Η νίκη ήρθε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα ενώ συνέχεια ήταν πίσω στο σκορ από την δυνατή ομάδα της Νοταρά που εν τέλει την αδικεί το αποτέλεσμα. Ο γνωστός τους γκρινιάρης σε δηλώσεις πριν το παιχνίδι είχε αναφερθεί στην προβληματική του εγχειρήματος ωστόσο τα νεκρόνια θα τον κεράσουν και μια ρακή μπας και τα δει αλλιώς.

n7
Γνωστοί άγνωστοι vs Αντιφώ 1-2

Η μακράν καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης αντιμετώπισε την Αντιφώ παίζοντας φαντασιακό ποδόσφαιρο με πολλά κολπάκια και τσαλιμάκια street soccer (..πριν τον αγώνα). Αξίζει να ευχαριστήσουμε τον παίκτη από τους Γενίτσαρους που διόρθωσε το νεκρόνι που έγραφε το ρεπορτάζ του αγώνα και από 2-0 που είχε σημειώσει το παιχνίδι έγινε 1-2. Σημαντικές απουσίες για Γ.Α. που από ότι φαίνεται τους έχουν στοιχίσει στην εώς τώρα τους πορεία. Προτείνουμε μπαράζ παραμονής για να μην τους χάσουμε από τη λίγκα.

n8
Ομάδα κατάληψης vs Ομάδα κατάληψης ?-?  Ομάδα κατάληψης vs Νεκρόνια ?-?

Σε φιλικούς αγώνες ομάδων κατάληψης και μεικτής νεκρονίων με πιτσιρικάδες από το σχολείο απολαύσαμε κολπάκια, ντριμπλίτσες και πάσες βγαλμένες από άλλες χώρες και εποχές κάνοντας τη φαντασία μας δράση.

n9

Νεκρόνια Εξαρχείων
logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *