Ανασκόπηση 13ης αγωνιστικής – Πλατεία Πρωτομαγιάς (Πεδίον του Άρεως)

Ανασκόπηση 13ης αγωνιστικής – Πλατεία Πρωτομαγιάς (Πεδίον του Άρεως)
Κυριακή 5 Ιουνίου

DSC_0101 copyΗ πολλά υποσχόμενη, δικαιολογημένα, 13η αγωνιστική στη πλ.Πρωτομαγιάς, πραγματοποιήθηκε σπάζοντας όλα τα κοντέρ αλλά και τα θερμόμετρα!  Όπως λέμε και στην κυψελιώτικη διάλεκτο, ήταν ένα «ΠΆΡΤΑ» απόγευμα με λίγο απ’ όλα. Και όχι, δεν ήταν σουβλάκι (αυτήν τη φορά) αλλά μια μίξη συναισθημάτων χαράς, ενθουσιασμού, δυναμισμού, αυθορμητισμού, ρυθμού, τέχνης και τεχνικής, πάντα σε μαυροκόκκινο και αντιφασιστικό φόντο.
DSC_0094 copyΜπαλίτσα επιπέδου (και μη..) στην ποδοσφαιρική αρένα της πλατείας, με τον ΠαΥλο (Πικάσο) να ζωγραφίζει τη τελική πινελιά στη σέντρα και τον καυτό ήλιο τη πρώτη ώρα κυρίως, να μη τρομάζει καμία ομάδα. Παρ’ όλα αυτά, οι γ*α, ως αεράτη ομάδα, φρόντισαν και για το αεράκι γι’ αυτούς που δεν αντέχουν τη ζέστη μιλώντας με το καιρό έτσι όπως μιλάνε και στη μπάλα. Ειδικά αυτοί κάτω από τα ελάχιστα δέντρα δίπλα στα παρκαρισμένα μηχανάκια που θύμιζαν την πολυσυζητημένη ούρμπαν εικόνα, το νιώσαν να φυσάει ακόμα περισσότερο.

DSC_0043 copyΣτα dj’s sets έκρυβε τη μπάλα ο γρήγορος (αυτή τη φορά) dj Bill αναμιγνύοντας έναν όλντσκουλ ρυθμό 90ίλας σε ένα μουσικό μενού διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει.

Το πρωτόγνωρο τουρνουά ποδιάς (panna) για τα αντιφαλικά δεδομένα, υπό την αιγίδα του μαιτρ Χαριελ, ξεπέρασε κάθε προσδοκία και ανέδειξε νέα και νεαρά ταλέντα δρόμου δείχνοντας ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να παιχτεί κι αλλιώς.

DSC_0048

Για τα φαγητά, τι να πούμε; Ότι έγιναν ανάρπαστα σε χρόνο dt;  Ή ότι γλείφτηκαν όλα τα πιάτα, κάνοντας τη λάντζα μας να γίνει εξίσου σε χρόνο dt;

DSC_0052 copyστο βάθος αχνοφαίνεται το αυτοσχέδιο γηπεδάκι του panna

Θετική ανταπόκριση είχε και το γκράφιτι κάλεσμα, όπου καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής η τέχνη αποτυπωνόταν στους τοίχους της πλατείας (πολύ καλή δουλειά απο τους γκραφιτάδες αλλα και τους βοηθούς/μαέστρους Ντι., John και ειδικά του Φωτάρα H.C ), δηλώνοντας, για μια ακόμα φορά, ότι οι περιοχές όπως η Κυψέλη και το Γκύζη θα παραμείνουν ζώνες αντιφασιστικές, χωρίς φυσικά η δράση να σταματάει σε έναν τοίχο.
DSC_0099 copy DSC_0050 copy DSC_0061 copyΠολύ ωραία τα περάσαμε και στο live και τα freestyle χωσίματα που μπορεί να μη διήρκεσαν τόσο πολύ, αλλά τσάκισαν κόκκαλα (είπαμε: είμαστε της ποιότητας). Αξίζει να σημειώσουμε ότι το λάιβ έγινε πρώτη φορά παράλληλα με και δίπλα στους αγώνες και αυτό το «πείραμα», θα λέγαμε, πέτυχε.

Η Μαρία όταν δεν χόρευε και όταν δεν χάζευε τον Οσκαρίλσον, που ήταν γενικών καθηκόντων, φρόντιζε να ενημερώνει τους γείτονες που είχαν έρθει στην πλατεία τι είναι το αντίφα λιγκ αλλά και να μοιράζει το κείμενο που συνέταξαν οι Γ*Α με γενικό πρόταγμα : «ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ». Τελευταίος και καλύτερος, ο Κωστάκης ο οποίος είχε την επιμέλεια των αγώνων και καθοριστικός συντελεστής στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων χωρίς καμία χρονοτριβή.
DSC_0102 copyΕυχαριστούμε τους πάντες για όλα, τα γκρουπς και τους καλλιτέχνες, τους συντρόφους-ισσες και φίλους-ες για την ατμόσφαιρα που βοήθησαν να δημιουργήσουμε όλοι μαζί, τη Χα.Ρα για την άριστη συνεργασία και την έξτρα περιποίηση στα τεχνικά θέματα, τους γκραφιτάδες για την κοπιαστική δουλειά που κάνανε, τον φωτογράφο left shock  και φυσικά όλες τις ομάδες του Antifa League και όλους τους ανθρώπους που στήριξαν τη φάση και βοήθησαν με τον έναν η τον άλλο τρόπο να βγει η αγωνιστική.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι αφιερώνουμε ενημερώνοντας:

ΑΝΤΙΦΩ – DENIZ NAKI: 7-2

Οι Αντιφώ κέρδισαν τη συμπάθεια μας όχι επειδή προτίμησαν τις μπλούζες μας, αλλά επειδή ψείρισαν το πανό των γκέλα ciao και επειδή είναι από τις ομάδες που έκαναν τρελό καμ μπακ στη λίγκα, τόσο τρελό, όσο και τα πειράγματα τους. Εκεί που τη θεωρούσαν όλοι ξεγραμμένη, επέστρεψε και μάλιστα με ωραίο ποδόσφαιρο τερματίζοντας στην 7η θέση. Επομένως δίκαια και άξια θα βρίσκεται στα φετινά playoff, αλλά με δύσκολο έργο απέναντι στην ομάδα συνώνυμο της νύχτας, τα Νεκρόνια.
DSC_0082 copyΟι Deniz Naki, αγαπημένοι σε όλους για τον τρόπο που βλέπουν το ποδόσφαιρο, ως παιχνίδι, είτε με πιτσιρικάδες είτε με παίχτες βετεράνους που μια χαρά στέκονται στον αγωνιστικό χώρο, εμείς το μόνο που μπορούμε να της πούμε είναι ένα απλό “δεν πειράζει”, ελπίζοντας ότι η παρέα της Νέας Ιώνιας στην πρώτη της χρονιά αποκόμισε ωραίες εμπειρίες και ναι, οπωσδήποτε να κατεβεί του χρόνου. Στηρίζουμε deniz, στηρίζουμε τους από κάτω!

BALATESTA – GELA CIAO: 8-5

Σε ένα ματς όπου το νιάτο ηττήθηκε από την εμπειρία, είδαμε ένα ωραίο παιχνίδι που πολύ σύντομα θα ξαναδούμε στα προημιτελικά καθώς Balatesta και Γκέλα Ciao καταλάβανε την 3η και 6η θέση αντίστοιχα.

Οι Balatesta,  γνωστοί σε όλους για τη σοβαρότητα και την ωριμότητα στο παιχνίδι τους, δεν χαμπαριάζουν από κολπάκια και πολλά πολλά γκελατσιώτικα, παίζουν αποφασιστικά και χτυπάνε κάθε αντίπαλο στο αδύνατο σημείο του. Και αυτοί έκαναν ένα καλό ντεμαράζ και με συνδυασμό την ηρεμία και τη δύναμη δείχνουν το δρόμο προς τα ημιτελικά και τον τελικό ελπίζοντας αυτή τη φορά να ξεπεράσουν το προηγούμενο ρεκόρ (ημιτελικά) στην ιστορία του συλλόγου.

DSC_0037 copyΟι γκέλα, από την άλλη, προσπάθησε να παίξει για το θέαμα και το πλήρωσε, αλλά αυτό το αναγνωρίζουμε φουλ, παρ’ όλα αυτά κάποιοι θα πουν ότι στη μπάλα μετράει το αποτέλεσμα, η νίκη, κλπ… φλωριές! Εμείς λέμε στους γκέλα, ότι τους νιώθουμε,  ξέρουμε πως είναι όταν χάνεις με τέτοιο τρόπο. Η ζωή μας έχει διδάξει πως έχει ο καιρός γυρίσματα και ο καιρός τυχαίνει και είναι πολύ κοντά, τόσο κοντά όσο το Θησείο. Αναμένουμε να δούμε και εν δράση κάποια στιγμή και τον αμυντικό (από τους λίγους..) που ξέρει και μπάλα.

APATRIDE CITY – ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ: 0 – 3

Φιλότιμη η προσπάθεια των απάτριδων για είσοδο στα playoffs τις τελευταίες αγωνιστικές αλλά δυστυχώς για αυτούς, αυτή τη φορά η ομάδα δεν είχε τους “ντριμ” παίχτες στη διάθεση της και η ομάδα των δυτικών λύγισε μπροστά στις ορέξεις των Γενίτσαρων. Ίσως πρέπει να κοπούν λίγο τα ξενύχτια και τα αλκοόλ, μπας και αποδώσει καλύτερα αλλά, κυρίως, με διάρκεια η ομάδα. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να παρηγορήσουμε τους δυο προέδρους-παίκτες των apatride, μέχρι και το μάζεμα των σκουπιδιών..

DSC_0105 copyΓια τους Γενιτσάρους, τα’ χαμε ξαναπεί και στο πρώτο αφιέρωμα στην αρχή της σεζόν και πέσαμε μέσα. Το φαβορί της λίγκας στη κορυφή της βαθμολογίας για την αγωνιστική περίοδο. Αν και η ομάδα των Γενίτσαρων δε ταιριάζει καθόλου στο αγωνιστικό προφίλ της ομάδας μας (όσο κι αν ζητάνε διακαώς τον dj μας), οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ήταν κάτι παραπάνω από ομάδα μέσα και έξω από το γήπεδο. Με όπλο τη συνοχή, την άμυνα γρανίτη και πάντα τη συνέπεια στα ραντεβού του Antifa League, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις πολύ ωραίες στιγμές που περάσαμε όλοι γνωρίζοντας αυτά τα παιδιά, μιλάμε για σύσφιξη σχέσεων κι όχι αστεία. Μπράβο και για την 3η; 4η;…5η; καλύτερη αγωνιστική!

ΝΕΚΡΟΝΙΑ – ΠΕΙΡΑΤΕΣ: 7-4

Για τα Νεκρόνια , θα ‘πρεπε να γράψουμε ολόκληρο βιβλίο, αλλά επειδή βιαζόμαστε να πούμε ότι η ομάδα αυτή, πρώτη επίθεση της λίγκας αλλά και στις ΠΟΔΙΕΣ-ΣΟΛΙΕΣ, περιμένει πώς και πώς την προημιτελική φάση να αποδείξει ότι ο περσινός αποκλεισμός ήταν μόνο μια κακή/άτυχη στιγμή. Η ομάδα που έχει  απαρτία κυρίως απο τις 3.00 το πρωί και μέχρι να ανατείλλει ο ήλιος, θα δώσει αγώνα να μην πιει και να μην παίξει μπάλα στα μπαρ με το άλλο φύλο την προηγούμενη, ώστε να αποδώσει τα μέγιστα την επόμενη.

2Οι πειρατές που ξεκίνησαν απ τη καραϊβική, βγάλαν άγκυρα στην ξέρα της Μαλακάσας μαγεμένοι από τις ροκ σειρήνες. Παρόλα αυτά η ομάδα, έχουμε πει, έχει ρόστερ όσο η Σανγκόγκ ολόκληρη και κατάφερε και έπαιξε το τελευταίο παιχνίδι της και μάλιστα το…έχασε με αξιοπρέπεια. Η φετινή χρονιά συνοδεύτηκε από απογοητευτικές εμφανίσεις αγωνιστικά, αλλά πετυχημένες εξωαγωνιστικά μιας και η ομάδα του Γαλατσίου δεν χαλιέται γιατί γουστάρει το Antifa League και αυτό έχει φανεί αυτά τα 2 χρόνια. Εύγε στον πειρατή που έκατσε και βοήθησε για όλο το ξεστήσιμο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο στην αγωνιστική μας. Άξιος!

FIGHTERS – NOTΑΡΑ 8-4

Οι μαχητές άντεξαν την πίεση, καρδιοχτύπησαν και λαχτάρησαν από αγωνία για την είσοδο τους στα playoffs, και στο τέλος όλα πήγαν καλά καθώς προκρίθηκαν οριακά ως όγδοοι! Μένει να δούμε πόσο μαχητικά θα διεκδικήσουν τη νίκη και στα προημιτελικά. Αυτό που έχουμε δει όμως είναι πως οι γενίτσαροι συνηθίζουν να μην αφήνουν ούτε μύγα να περνάει, ειδικά ο τέρμας τους. Αυτός ο αγώνας που έπεται θα μπορούσε να θυμίζει το μύθο του Δαυίδ και του Γολιάθ, αν οι fighters τα καταφέρουν. Το όνομά τους, αλλά και η παρουσία τους μέχρι τώρα στο antifa league αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

live 4Από την άλλη ποιος θα περίμενε τη νοταρά 26 με 9 βαθμούς στα χαρτιά να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται τώρα. Χωρίς τρομερό κόπο και ιδρώτα λοιπόν, οι νοταρά θα είναι στα πλέι οφ μαζί μας, στη θέση 4 παρακαλώ! Και όπως πολύ σωστά λένε, ας πρόσεχαν οι αντίπαλοι των χαρτιών να είχαν προσέλθει στους αγώνες τους, κι ας μην άνοιγαν τις φτερούγες προς πάσα κατεύθυνση πλην του γηπέδου…χα χα, γεια σου, ρε Νίκο! Είμαστε χαρούμενοι που είστε και σεις φέτος κομμάτι του antifa league.

ΧΑ.ΡΑ – INDEPENDIENTE:  3-7

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γράψουμε 2 διαφορετικές παραγράφους στη περίπτωση των 2 αδελφών σωματείων. Και οι 2 ομάδες λοιπόν, πιστές στην αλληλεγγύη και την αλληλοσυμπλήρωση έδειξαν έμπρακτα ότι η ΧΑ.ΡΑ του να είσαι Ανεξάρτητος είναι μεγαλύτερη από όλα τα μεταγραφικά συμβόλαια! Η χα.ρα συμπληρώνει σχεδόν 2 γεμάτα χρόνια ζωής, κάνοντας μια αξιοπρεπέστατη χρονιά φέτος και δεν μας αφήνει εδώ και έτσι..  γιατί πολύ απλά το τιμ της, εκτός από ηλεκτρολογικά και ηχοληπτικά ξέρει και από προπονητική και θα ενισχύσει την ιντεπεντιέντε στην προημιτελική φάση. Ήδη η προετοιμασία των ιντεπεντιέντε είναι πολύ σκληρή, καθώς τους πιάσαμε να συμμετέχουν σε τουρνουά του αστέρα δοκιμάζοντας διάφορα σχήματα και συστήματα στα μπασκετάκια των Εξαρχείων…φτάνοντας (και φωνάζοντας το σα μικρά παιδιά) στα ημιτελικά! Λέτε να είναι σημαδιακό;

live5Playoffs χωρίς Γ*Α = υπόνομοι χωρίς αρουραίους

Αφήνουμε τελευταία την ομάδα μας, ειδικά όταν πρόκειται για την ομάδα των σκιών, πρέπει να παίρνει το λόγο τελευταία. Πολλοί θα αναρωτιέστε τι έφταιξε φέτος και οι γνωστοί άγνωστοι μετατράπηκαν σε γνωστοί αγνώριστοι. Εμείς απαντάμε ότι οι μεγάλες ομάδες δεν έχουν δικαιολογίες, αναγνωρίζουμε και αναλαμβάνουμε την ευθύνη του αποκλεισμού μας. Όλες οι μεγάλες ομάδες κάνουν (μπυρο/χυμο)κοιλιά άλλωστε. Εννοείται, δεν ξενερώνουμε ποτέ και συνεχίζουμε ακάθεκτοι να παλεύουμε για ένα αλητήριο ποδόσφαιρο μόνο στα τσιμέντα και το μπετό. Ένα ποδόσφαιρο διαφορετικό από το κοινότυπο, βασισμένο στα τσαλίμια και το θέαμα, βάζοντας πάντα τον αγωνιστικό στόχο, μετά τη διασκέδαση και το χαβαλέ. Οι γνωστοί άγνωστοι ήταν, είναι και θα είναι πάνω απ’ όλα μια παρέα και όσο υπάρχει το αντίφα λιγκ, θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε στις γειτονιές της Αθήνας.

kipseli kids*Αφιερώνουμε την αγωνιστική στον Sekou, το μαύρο διαμάντι της ομάδας μας, που μπορεί να βρίσκεται μακριά, αλλά είναι πάντα στις καρδιές μας.

*Nous dédions la journee d’ antifa league à Sekou, le diamant noir de notre équipe, malgré qu´il se trouve loin, il est toujours dans nos coeurs.

μπροστά αρουριOμάδα του Antifa League Athens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *