4η αγωνιστική – Άγιος Παντελεήμονας

το παρακάτω κείμενο σε μορφή pdf εδώ

ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ

Η 4η αγωνιστική του Antifa League θα λάβει χώρα στην γειτονιά του Αγίου Παντελεήμονα, σε μια γειτονιά που αποτέλεσε κατά το παρελθόν πεδίο συσπείρωσης και οργάνωσης φασιστικών – παρακρατικών συμμοριών, μια περιοχή που η Χρυσή Αυγή χρησιμοποίησε σαν προπύργιο αύξησης των ποσοστών της πάντα σε συνεργασία με το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Σε μια γειτονιά που από τον Νοέμβρη του 2014, με την έναρξη της λειτουργίας του Αντιφασιστικού-Αντιεξουσιαστικού στεκιού Δίστομο, επιχειρήσαμε να οικοδομήσουμε μια αντιφασιστική ζώνη εντός του μητροπολιτικού
πεδίου. Το Αντιφασιστικό-Αντιεξουσιαστικό στέκι Δίστομο ήρθε σαν συνέχεια τόσο των
αντιφασιστικών αγώνων στην ευρύτερη περιοχή όσο και του μαχόμενου αντιφασιστικού κινήματος.
Στα περίπου 4,5 χρόνια της παρουσίας μας, έχουμε πετύχει υπαρκτές υλικές και πολιτικές κατακτήσεις. Η οικοδόμηση της αντιφασιστικής ζώνης ήρθε σαν αποτέλεσμα ενός συνολικού πολιτικού σχεδιασμού που με αιχμή του την εδαφικοποίηση ενός μετωπικού-μαχητικού εγχειρήματος, κατόρθωσε να σχεδιάσει καλύτερα τους όρους της αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών και της ηγεμόνευσης του δικού μας σχεδίου έναντι των προσπαθειών του αντίπαλου φασιστικού – στρατοπέδου. Αυτό, ωστόσο, δεν θα μπορούσε να καταστεί δυνατό και πραγματοποιήσιμο, αν πρώτον, έστω και λίγο βυθιζόμασταν σε πολιτικές αντιλήψεις που θέλουν τον φασισμό να μπορεί να απομονωθεί άϋλα, να εκδημοκρατιστεί, να απενεργοποιηθεί ή να καταδικαστεί από τον
κρατικό μηχανισμό που παραδοσιακά θρέφει και ανασυγκροτεί την ανάπτυξή του. Και δεύτερον, αν αυτός ο συνολικός σχεδιασμός στερούταν πρακτικής πολυμορφίας, αν δεν επιχειρούσε ,στο βαθμό που επιτρέπουν οι δυνάμεις μας, να συνδεθεί με την τοπική γειτονιά και παράλληλα μέσα από δυναμικές ενέργειες να διατηρήσει την θέση του και να αποπειραθεί να την επεκτείνει.
Η γειτονιά του Αγίου Παντελεήμονα θα βρίσκεται πάντα υπό συνεχή πολιτική διεκδίκηση
από τους φασίστες λόγω της πολυεθνικότητάς της, του κεντρικού της σημείου εντός της
μητρόπολης αλλά και επειδή αποτέλεσε κατά το παρελθόν προπύργιο για την αύξηση των ποσοστών τους. Ειδικότερα, σε μια προεκλογική χρονιά όπως η φετινή, με τους φασίστες να προσπαθούν να κάνουν εμφανή την παρουσία τους σε γειτονιές, είναι σαφέστερη η ανάγκη για περιφρούρηση αυτής της αντιφασιστικής ζώνης. Εξαιτίας όλων των παραπάνω αλλά και λόγω της μικρής απόστασης από τα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Αθήνας της Χρυσής Αυγής και της κομβικότητας του σημείου ως διαύλου επικοινωνίας με άλλες πολυεθνικές φτωχογειτονιές της μητρόπολης δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε βήμα πίσω. Άλλωστε τα κερδισμένα χιλιοστά
γης μέσα στη μητρόπολη είναι σημεία απελευθερωμένα για το ίδιο το ανταγωνιστικό κίνημα.
Σαν Δίστομο θεωρούμε ότι το ποδόσφαιρο στην πιο αγνή του μορφη ήταν και είναι ένα λαϊκό παιχνίδι, άλλωστε το ποδοσφαιρο και ο αθλητισμός έχουν μια μακρά πολιτική ιστορια, μια ιστορία μακριά από τις πολυεθνικές και τα φράγκα τους , μια ιστορία στις αλάνες, στις φτωχογειτονιές ,στις εξέδρες που, όπου τις έχασε το αντιφασιστικό κίνημα, δημιουργήθηκαν τέρατα. Γι αυτό όλοι , έλληνες και ξένοι , αντιφασίστες/ιες θα παίξουμε μπάλα στην μεγάλη αλάνα του Αγίου Παντελεήμονα.
Ο αγώνας απέναντι στο φασισμό είναι καθημερινά στο προσκήνιο. Η συνδιοργάνωση
της 4ης αγωνιστικής του Antifa League στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα έρχεται να συμπληρώσει την πολυμορφία των δράσεων και αποσκοπεί στη δημιουργία αναχώματος απέναντι στον φασισμό και περαιτέρω σύνδεσης με το ντόπιο πολυεθνικό προλεταριάτο.

ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΡΤΗ 2019 στις 12.00 συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας
και πορεία προς τον Άγιο Παντελεήμονα

Antifa League & Αντιφασιστικό-Αντιεξουσιαστικό στέκι Δίστομο

blog: antifaleague.espivblogs.net , fb: Athens Antifa League – fb: @distomosteki , blog: distomo.espivblogs.net

Ανασκόπηση 2ης-3ης Αγωνιστικήςς 03/03 (Πλ. Γέρακα)

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, κάθως το ραντεβού δώθηκε στο μετρό της Παλλήνης όπου και συναντηθήκαμε με τους/τις σύντροφους/συντροφισσες απο την Αντιεθνικιστική-Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Ανατολικής Αττικής.

Αψηφώντας τις εντολές των μπάτσων κλείσαμε και τα τρία ρεύματα στη Μαραθώνος και πορευτήκαμε μέχρι την πλατεία του Γέρακα, περνώντας μέσα από την γειτονιά φωνάζοντας συνθήματα.

Μέτα, τα γνώστα… στήσιμο μικροφωνικής,συλλογική κουζινά, πάγκος με έντυπο υλικο και diy σχηματισμός γηπέδων με τσάντες για ”τέρματα”. , Η μπάλα κυλά και οι παρευρισκόμενοι ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους διάπλατα στα γλύστερα πλακάκια της πλατείας.

 Η διπλή αγωνιστική αρχίζει:

ΑΜΟΚ-Μαυρόγατες- 4-1 γηπεδο: (allianz clarina)

Οι δύο νέες όμαδες κονταροχτηπήθηκαν στο πρώτο παιχνίδι της αγωνιστικής. Εύκολο μεσήμερι για τους ΑΜΟΚ που άνοιξαν το σκορ με το καλήσπερα του παιχνιδιού. Το μόνο που κατάφεραν οι Μαυρόγατες είναι να βάλουν το λεγόμενο γκολ της ‘τιμής’.

ΤΕΡΑΣ-Γ.Α. 3-2 (allianz clarina)

Τι να πρωτοπούμε για αυτό το μάτς; Παθος,ιδρώτας,κόντρες, αμφισβητούμενες φάσεις και περίτεχνες ενέργειες απο τους παίκτες και των δύο ομάδων. Ενα ημίχρονο χώρις γκολ μετά.. ΒΡΟΧΗ! Οι Γ.Α. Προήγουνται με δύο γκολ 5 λεπτά πριν την λήξη του ματς αλλά τίποτα δεν είχε τελειώσει. Το ΤΕΡΑΣ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και γύρισε το ματς με χατ-τρικ του καλλίγραμμου νέου από τον Θεσσαλικό κάμπο.

Fighters-Zapatisias 4-5

Χορταστικό ματς απο δύο μαχητικότατες ομαδες του A.L που μας έδωσαν να καταλάβουμε τι σημαίνει μάχομαι για την κάθε φάση! Μία ντουζίνα παρά τρία γκολ στο ματς με συνεχόμενες αλλαγές στο σκορ.Οι ζαπατησιάς όπως έχουν ξανακάνει αρκετές φορές στο παρελθόν μετέτρεψαν το ματς σε θρίλερ προκαλώντας βραχυκύκλωμα στον αντίπαλους φεύγοντας με την νίκη από ενα χιτσκοκικό-γκρανγκινιολικό παιχνίδι Οι fighters θα μας κερδίσουν στο καράτε δήλωσε μέλος των ζαπατήσιας μετά το ματς. Ήταν μια δήλωση με νόημα.

Κάλε Μπορόκα- Μπαλατέστα 4-2 ΓΗΠΕΔΟ: street

Πολλά κιλά μπάλας και από τις δύο ομάδες στο street γηπεδάκι της πλατείας,οι Κάλε Μπορόκα άνοιξαν το σκορ σχετικά νωρίς με περίτεχνη ενέργεια από τα αριστερά πάντα.Βάζωνοτας άλλα δύο γκολ με συνοπτικές διαδικασίες με τις ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ 3-1 υπέρ των Κάλε. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξαν και πολλά διαμορφώνοντας το τελικό σκορ σε 4-2 μία εμφατική νίκη.

Χυμα-Αμπελογκαρντεν: 3-4

Άλλο ένα ματς με πολλά γκολ και συνεχείς ανατροπές στο σκορ, χαμένεσ ευκαιρίες κυρίως από την πλευρά των Χύμα καθώς έβλεπαν το τέρμα σαν μυρμιγκοφωλιά μην μπορώντας να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα. Οι αμπελογκάρντεν με φόρα από τα παλιά δεν συγχώρεσαν τα λάθη των αντιπάλων τους και πήραν ένα παλικαρίσο διπλό παίζοντας πολύ δυνατή άμυνα μην αφήνωντας περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους τους.

ΦΑΙΤΕΡΣ-ΤΕΡΑΣ 1-4 ΓΗΠΕΔΟ: Αλιανζ κλαρινα

Σε πελατειακές εξελίσονται οι σχέσεις του Τέρατος με τους Φάιτερς καθώς όπως πέρυσι έτσι και φέτος οι Φάιτερς παρά τισ απειλές δεν ξεδίπλωσαν τις αρετές τους εντός του γηπέδου και έχασαν άνετα το παιχνίδι από ένα Τέρας που άλλαζε γρήγορα την μπάλα και την μαχητική επιθετικό του που πίεζε ψηλά και δεν άφηνε περιθώριο εύρυθμης κυκλοφορίας της μπάλας από τον αντίπαλο με αποτέλεσμα το ημίχρονο να λήξει 1-2 υπέρ του Τέρατος στο δεύτερο μέρος λίγα άλλαξαν και έτσι το Τέρας πέρασε ένα εύκολο μεσημεραπόγευμα με τους Φάιτερς με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται σε 1-4 με μαχητική κεφαλιά και σουτ αντίστοιχα

Ιντεπετιεντε-Αμοκ 3-2 ΓΗΠΕΔΟ (ΑΛΙΑΝΖ ΚΛΑΡΙΝΑ)

Οι Αμόκ με φόρα από την προηγούμενη νίκη τους απέναντι στις Μαυρόγατες ξεκίνησαν τον αγώνα δυνατά, αλλά υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο που στην προκειμένη ήταν οι ισχυροί Ιντεπετιέντε με χρόνια εμπειρίας στα street γήπεδα << έδωσαν τα πνευμόνια των αντιπάλων στα χέρια >> έτρεξαν πίεσαν και δίκαια κατάφεραν να πάρουν μια σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας καθώς με το γκολ παραπάνω παρότι έχουν ιδιους βαθμούς με τους Χύμα τους άφησαν πίσω τους στην 5η θέση.

Zapatisias- Αμπελογκάρντεν 2-1 Γηπεδο: street

Δεύτερη σερί νίκη για τους Ζαπατήσιας που έκλεισαν στόματα όσων μουρμούραγαν γύρω γύρω από το γήπεδο για το ποιόν του παιχνιδιού τους. Από την άλλη πλευρά Αμπελογκάρντεν με φόρα από την πρώτη τους νίκη εναντίον των Χύμα μπήκαν δυνατά αλλά έμειναν από δυνάμεισ στο τέλος με αποτέλεσμα οι Ζαπατήσιας να πάρουν την νίκη και τους τρεις βαθμούς μένοντας στη δεύτερη θέση αλλά με τους ίδιους βαθμούς με το Τέρας που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας

Γ.Α- ΚΑΛΕ ΜΠΟΡΟΚΑ 5-2 ΓΗΠΕΔΟ : ΑΛΙΑΝΖ ΚΛΑΡΙΝΑ

Aν μπορούσαμε να μιλήσουμε με μία λέξη για αυτόν τον αγώνα αυτή η λέξη θα ήταν ΞΕΣΠΑΣΜΑ. Ξέσπασμα λοιπόν από τους Γ.Α εναντίον των Κάλε με πολύ πίεση έκλεισαν τους Κάλε Μπορόκα στα καρέ τους και τους σφυροκοπούσαν αδιάκοπα μέρι το τέλος του αγώνα! Τελικά το κοντέρ σταμάτησε στα 5 και λίγα ήταν δήλωσε δηλώμενοσ streetas diyas των Γ.Α μετά το τέλος του αγώνα οι Κάλε Μπορόκα αποχώρησαν όπως πάντα με ψηλά το κεφάλι από το γήπεδο συντεταγμένα με χορευτικές φιγούρες με μπροστάρη τρελο αγορι απο τα δυτικα.

Μαυρόγατες -Χυμα 1-3 γηπεδο : street

Ιδανικά έκλεισε η διπλή αγωνιστική με τέσσερα γκολάκια για την χώνεψη . Χύμα και Μαυρόγατεσ προσέφεραν θεαματικό ποδόσφαιρο στο φιλοθέαμον κοινό που παραλληρούσε από ποδοσφαιρική ηδονή χειροκροτόντας και τις δύο ομάδες οι Χύμα ήταν πιο καλά στημένοι μέσα στο γήπεδο και κατάφεραν να πάρουν άνετα την νίκη και άφησαν τις Μαυρόγατεσ στην τελευταία θέση της αντιφασιστικής λίγκας χωρίς βαθμό! Οι σκέψεις μας παρέα με τις Μαυρόγατες περιμένουμε πως και πως την πρώτη τους νίκη να την πανηγυρίσουμε έξαλα ολοι μαζι παρεα! Eνα μεγάλο ευχαριστώ στην Αντιεθνικη Αντιφασιστική Πρωτοβουλία στην ανατολική αττική γιά την συνδιοργάνωση για ακόμα μία φορά αποδείξαμε ότι μαζί ενωμένοι μπορούμε να κρατάμε τις γειτονιές μας καθαρές από φασίστες και ειδικά γειτονιές σαν τον Γέρακα όπου φασίστες τόλμησαν να κάνουν την εμφάνιση τους σε σχολικές καταλήψεις και δρόμους

P.S ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ ΓΥΡΝΑΓΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΕΜΦΑΝΙΣΤΙΚΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΕΝΟ 10-15 ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΑ (απέναντι απο το τμήμα των μπάτσων) ΟΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑΝ ΠΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΠΝΟΣ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΣΟ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΘΗΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ . ΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΠΟΥ ΗΡΘΑΜΕ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΞΥΔΑΚΙ ΔΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΕΠΙΣΚΕΥΤΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!

2η αγωνιστική – Γέρακας

Αντιφασισμός και μπαλίτσα στο Γέρακα

Η 2η αγωνιστική του Antifa League Athens θα λάβει χώρα στο Γέρακα και πιο συγκεκριμένα στην κεντρική πλατεία του Γέρακα. Η επιλογή αυτή δεν είναι τυχαία. Από τα πρώτα περσινά συλλαλητήρια και καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ακούγαμε απο τη μεριά τους κράτους, της κυβέρνησης, των ΜΜΕ, όλων των αστικών κομμάτων και κυρίως της ακροδεξιάς, για εχθρούς που απειλούν με διάφορους τρόπους τα λεγόμενα “εθνικά συμφέροντα”, είτε αυτοί βρίσκονται βόρεια όπως οι Μακεδόνες και οι Αλβανοί, είτε αυτοί βρίσκονται ανατολικά όπως οι Τούρκοι. Όλη αυτή η πολεμική ρητορική δημιούργησε εύφορο έδαφος σε εθνικιστικά μορφώματα και κάθε είδους εθνικοβαρεμένο να ξετρυπώσει και να μολύνει τις γειτονιές μας, αφού η ψευδής ανάγκη για εθνική ενότητα έχει δημιουργήσει ενα κλίμα ανοχής-στήριξης σε φασιστικές-εθνικιστικές ιδέες και πρακτικές.

Πιο συγκεκριμένα, στο Γέρακα με αφετηρία τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου 2018, έγινε εθνικιστική ξεχωριστή παρέλαση από μαθητές του 1ου ΓΕΛ Γέρακα με εθνικιστικά συνθήματα για τη διεκδίκηση της ελληνικότητας της Μακεδονίας και ακολούθησε κατάληψη στο σχολείο η οποία στηρίχθηκε και από την νεοναζιστική οργάνωση «ΕΣΑ», γνωστή χρόνια για το ρατσιστικό μίσος που σπέρνει και τις φασιστικές επιθέσεις που έχει κάνει στο παρελθόν. Τα γεγονότα αυτά ήταν μόνο η αρχή και έχουν σημειωθεί διάφορα περιστατικά τραμπουκισμών και στοχοποιήσεων σε δημόσιους χώρους, σχολεία και χώρους εργασίας από φασίστες, τα οποία δεν θα μπορούσαν να μας αφήσουν αδιάφορους-ες. Τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά ήταν άμεσα, όπως αυτό αποτυπώθηκε με την αντιφασιστική-αντιεθνικιστική πορεία στις 24/11 που έγινε με πρωτοβουλία κατοίκων της Ανατολικής Αττικής και η δράση μας συνεχίζεται με την παρουσία μας στη γειτονιά, με μοιράσματα που έγιναν σε σχολεία σηματοδοτώντας ότι οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι στις γειτονιές μας.

Η αντιφασιστική Λίγκα είναι ένα αθλητικό και πολιτικοποιημένο εγχείρημα δρόμου που έχει σαν στόχο την εξάπλωση του αντιφασιστικού λόγου στην κοινωνία και τη συσπείρωση ενάντια στο φασισμό μέσα από το αγαπημένο μας άθλημα. Είναι ανοιχτό σε όλους και όλες και πραγματοποιείται στις γειτονιές της Αθήνας. Δημιουργούμε φιλικούς και συντροφικούς δεσμούς και απορρίπτουμε το σάπιο καπιταλιστικό “αθλητικό” κατασκεύασμα των από πάνω, προτάσσοντας την αγάπη για τον ανιδιοτελή και υγιή αθλητισμό, μακριά από κάθε είδους εκμετάλλευση.

Συνδιοργανώνουμε την 2η αγωνιστική του Antifa League Athens, προτάσσοντας τις αξίες της αυτοοργάνωσης και της συλλογικής δράσης, για να δούμε τις γειτονιές μας ζωντανές και αφιλόξενες για κάθε είδους φασιστική, ρατσιστική, σεξιστική και εξουσιαστική συμπεριφορά. Και επειδή ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους, καλούμε σε συγκέντρωση την Κυριακή 3 Μάρτη στις 12:00 στο σταθμό μετρό Παλλήνης και σε πορεία προς την κεντρική πλατεία του Γέρακα όπου θα παιχτούν τα ματς, με παράλληλες δραστηριότητες, συλλογική κουζίνα και μουσική.

ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΠΑΛΙΤΣΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΞΑΠΛΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΡΤΗ
ΣΤΟ
ΜΕΤΡΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΣΤΙΣ 12:00

Αντιεθνικιστική-Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Ανατολικής Αττικής

email: antifanattiki@riseup.net

Αntifa League Athens

blog: https://antifaleague.espivblogs.net/

Έναρξη Antifa League Athens #7 – 1η αγωνιστική, Αιγάλεω

Στον χώρο του πατινάζ θα γίνει η 1η αγωνιστική του Antifa League Athens 7.

Παράλληλα :

-τουρνουά μπασκετ, βόλλεϊ και ποδοβολλεϊ

-Συλλογική κουζινα

-Μαριονετες

-Μουσικη

-Εκθεση φωτογραφίας 2012-19 Το χρονικο υπεράσπισης του άλσους

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΡΟΥΤΑΔΙΚΟ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΙΝΑΖ
Κατά το γενικευμένο σχέδιο λεηλασίας των δημοσίων χώρων εκ μέρους του
κράτους, στο στόχαστρο βρέθηκε ο χώρος του Πατινάζ στο Αιγάλεω το 2012.
Έτσι, μόλις ακούστηκαν τα πρώτα λόγια για τη δημιουργία βρεφονηπιακού
σταθμού μέσα στον πράσινο χώρο του Πατινάζ, περίοικοι και συλλογικότητες
της περιοχής ξεκίνησαν μια σειρά από δράσεις προς υπεράσπιση γενικότερα
όλου του άλσους Μπαρουτάδικου που αποτελεί πηγή ανάσας για το Αιγάλεω
και τις τριγύρω περιοχές. Δράσεις όπως πορείες, παρεμβάσεις σε δημοτικά
συμβούλια, δεντροφύτευση στο χώρο του Πατινάζ, συλλογικές κουζίνες,
αγώνες ποδοσφαίρου κ.ά. Η απάντηση των δημοτικών αρχών που με λύσσα
πολέμησαν με κάθε μέσο το κίνημα υπεράσπισης του Πατινάζ ήταν
μπουλντόζες τα χαράματα με μπροστάρηδες τον εργολάβο, μπάτσους,
ασφαλίτες και ΜΑΤ. Κάτοικοι της περιοχής και συλλογικότητες εμπόδισαν την
είσοδο τους στο πατινάζ και απέτρεψαν την έναρξη του έργου. Το
μπαρουτάδικο το υπερασπιστήκαμε και συνεχίζουμε να το υπερασπιζόμαστε ως
ένα ελεύθερο χώρο, ως ένα πεδίο συνάντησης με δυνατότητες εχθρικές στην
καταναλωτική,κατακερματισμένη και αποστειρωμένη χρήση που του προσδίδει
ο δήμος τόσα χρόνια.Σήμερα λοιπόν, υπό άλλη διεύθυνση, το έργο ξαναπαίρνει μπρος.
Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη πράξης λεηλασίας όπου κόπηκαν 38 δέντρα σε
περιοχή έξω από το Μπαρουτάδικο με άστοχη επιχειρηματολογία και
προσχήματα από τις αριστερές δημοτικές αρχές. Οι κάτοικοι αντέδρασαν, ο
αντιδήμαρχος πρασίνου παραιτήθηκε και η πράξη του έργου ολοκληρώθηκε με
το δήμαρχο να αρνείται την παραίτησή του.Παράλληλα η δημοτική αρχή
στοχεύει στην ανάθεση φύλαξης του άλσους από εταιρία σεκιούριτι και την
περαιτέρω φωταγώγησή του ώστε να ενταθεί η επιτήρηση και ο έλεγχος
οποιασδήποτε συμπεριφοράς ‘παρεκκλίνει’ από τα προσδιορισμένα όρια
χρήσης αυτού. Στοχεύουν σε ένα μπαρουτάδικο ‘καθαρό’ από αντιφασιστικά
συνθήματα, από άστεγους και μετανάστες από όσες και όσους προσπαθούν
ακόμα να περιπλανηθούν ελεύθερα μέσα σε αυτό, να συναντηθούν και να
δημιουργήσουν κοινούς τόπους έξω από εμπορευματικές λογικές. Με πρόσχημα την κοινωνικό- οικονομική κρίση θέτονται στο στόχαστρο πάρκα
πλατείες κ ελεύθεροι, δημόσιοι χώροι. Η ανθρώπινη ζωή υποτιμάται και η
φύση καταστρέφεται με σκοπό το κέρδος.
Το Antifa league Athens υπερασπίζεται τα πάρκα, τις πλατείες και τους
ελεύθερους δημόσιους χώρους και στρέφεται ενάντια στη τσιμεντοποίηση της
φύσης και προωθεί την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη και τον αντιφασισμό
με μέσο του το ποδόσφαιρο μακριά από σπόνσορες, χορηγούς και εταιρείες.Την έναρξη της πρώτης αγωνιστικής του antifa league Athens για τη φετινή
χρονιά λοιπόν συνδιοργανώνουν το συντονιστικό καταλήψεων του ΤΕΙ Αθήνας,
η κατάληψη Σινιάλο και η Συνέλευση υπεράσπισης του άλσους Μπαρουτάδικου.
ΚΥΡΙΑΚΗ 17/2 στις 12:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΤΙΝΑΖ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ) ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΙΓΑΛΕΩ.

Ανασκόπηση Τουρνουά Ακ.Πλάτωνα (25/11)

Η γκρίζα κυριακάτικη μέρα της 25ης Νοεμβρίου, δε κατάφερε να μας πτοήσει από το να πάρουμε μια πρώτη γεύση του τι πρόκειται να επακολουθήσει τη φετινή 7η σεζόν του antifa league. Ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά στα γρασίδια του πάρκου, ώστε να ξεσκουριάσουν οι ομάδες και να φανούν τα πρώτα αποτελέσματα  στα πρώτα ποδοσφαιρικά trialls. Όπως πάντα συλλογική κουζίνα και μουσικό background, σε συνδυασμό με άλλες δραστηριότητες, απολαύσαμε άλλη μια Κυριακή μακριά από δουλειές και αφεντικά.  Ακολουθεί βίντεο των βιρτουόζικων ενεργειών μας, και φωτογραφικό υλικό του τουρνουά.

 

Ρεμπέτικο γλέντι στην υπόγα Καλλιδρομίου 94

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 23/12 μαζί με την ΥΠΟΓΑ Κ94 από τις 14.00 και μετά..
Ρεμπέτικο γλέντι για το κλείσιμο της προετοιμασίας των ομάδων και αποκατάστασης ύπατος και μυικών ιστών.
Φέρτε τα όργανα σας να γεμίσουμε μουσικές την υπόγα!
Παραγγελιές ΔΕΚΤΕΣ εφόσον κάνετε 10 << γκελακια>> μπροστά στην κομπανία..
Και για να μη ξεχνιόμαστε, το ANTIFA LEAGUE είναι ακόμα ανοιχτό για ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΝΕΩΝ ΟΜΑΔΩΝ και ατόμων.