Κάλεσμα 3ης (εξ αναβολής) αγωνιστικής – Θησείο

Η ιστορία επαναλαμβάνεται:
“Τα Νεκρόνια σε ρόλο οικοδεσπότη και με όπλο τις δημόσιες σχέσεις τους μας υπόσχονται να ταρακουνήσουν τους “τουρίστες”  στο ιστορικό κέντρο της μητρόπολης.”

ημερ/νια: Κυριακή 27/3
ώρα: 12.00
Τοποθεσία: 5Χ5 θησείου (πεζόδρομος αγ.Παύλου)

anavoliκείμενο-κάλεσμα αγωνιστικής:

Το Antifa league είναι ένα αυτοοργανωμένο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που γίνεται στις γειτονιές της Αθήνας. Αυτή τη βδομάδα διοργανώνεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στο Θησείο. Όλοι μπορούν να συμμετέχουν είτε ως θεατές στα λατινοαμερικάνικα κολπάκια και τάκλιν, είτε να φτιάξουν μια ομάδα και να έρθουν να παίξουν μαζί μας, είτε απλά να καθήσουν και να απολαύσουν τη συλλογική κουζίνα μας με μουσικές από όλο τον κόσμο. Μόνος όρος είναι να μην πιστεύουν στις διακρίσεις των ανθρώπων βάσει χρώματος, μόρφωσης, φύλου και ηλικίας που απλά χωρίζουν τους ανθρώπους.

Ενώ δίπλα μας συμβαίνουν συνταρακτικές εξελίξεις με χιλιάδες πρόσφυγες να έχουν συσσωρευτεί πίσω από τα κλειστά σύνορα, για να μπορέσουν να επιβιώσουν στοιχειωδώς αποφεύγοντας έναν πόλεμο που έχει δημιουργηθεί με την αδιάφορη στάση μας, οι περισσότεροι αποποιούνται τις ευθύνες τους και απολαμβάνουν τον καφέ τους χωρίς να συνειδητοποιούν πως είναι υποχρέωση μας, αν και καθυστερημένα, να προτάξουμε την αλληλεγγύη μας σε αυτούς.

Σε αυτή την πολυπολιτισμική και τουριστική πόλη προσπαθούμε να διαδώσουμε τα ιδανικά μας μέσα από τον αντιφασιστικό λόγο και τις αξίες που εμπνέει το ποδόσφαιρο. Απέναντι στο καπιταλιστικό σύστημα που καλλιεργεί κάθε είδους πολέμους και χτυπάει πάντα τον πιο αδύναμο, εμείς αντιστεκόμαστε προτάσοντας την αλληλεγγύη, την ισότητα και την ελευθερία. Το παιχνίδι που αποτελεί έμφυτη ανάγκη μας υπενθυμίζει πως η αξίες της ζωής έγκεινται στη χαρά της αποδοχής του άλλου και στη συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων.

Ως ομάδα που συμμετέχουμε στο antifa league

ΛΕΜΕ ΟΧΙ

Στη διαπραγμάτευση της ανθρώπινης ζωής.

Στη διατήρηση της τάξης από τη βία της αστυνομίας, στα κέντρα κράτησης και τις απελάσεις.

Στην εξίσωση της παραβατικότητας της φτώχειας με αυτή της βίας των ισχυρών της εξουσίας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Την κατάργηση των κέντρων κράτησης.

Την αποστρατικοποίηση των συνόρων.

Την ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων.

Τη νομιμοποίηση όσων βρίσκονται στη χώρα ως απάντηση στην περιθωριοποίηση τους.

Την πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, παιδείας, κατοικίας σε όλους.

Ο εχθρός είναι το κράτος και όχι ο άνθρωπος που προσπαθεί να ζήσει.

Στο χώρο του γηπέδου θα λειτουργήσει συλλογική κουζίνα με μουσική, φιλικοί αγώνες με αυθόρμητες ομάδες από όποιον θέλει να συμμετάσχει και θα διαβαστούν αντιφασιστικά κείμενα.

Αγώνας σε αλάνες και δρόμους

logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *