5η & 6η αγωνιστική – Κουκάκι

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΛΟΦΟΙ, ΔΡΟΜΟΙ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Αρκετά χρόνια τώρα οι δημόσιοι χώροι εγκαταλείπονται και σιγά-σιγά σαπίζουν. Μία κατάσταση που όπως μας λένε τα ΜΜΕ οφείλεται τόσο στην οικονομική κρίση, όσο και στην ανικανότητα- αμέλεια των δημοσίων υπηρεσιών. Όλο αυτό βέβαια είναι μια γενικότερη στρατηγική ώστε να ιδιωτικοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι χώροι και να αξιοποιηθούν κερδοσκοπικά από το κεφάλαιο. Ακόμα και σε όσους χώρους δεν είναι δυνατή η πλήρης ιδιωτικοποίηση (άμεση πώληση-ενοικίαση) περνάν οι πιο πολλές υπηρεσίες τους σε ιδιώτες, περιφράσσονται και πετιούνται έξω από αυτούς όσοι άνθρωποι δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να πληρώσουν ή να χαρτογραφηθούν για τη χρήση τους. Από την άλλη όσοι άνθρωποι διεκδικούν την ελεύθερη πρόσβαση, τη συντήρηση και την ανάπτυξή αυτών στοχοποιούνται και αποτρέπεται η είσοδος σε αυτούς όταν επιλέγουν να πράξουν ανεξάρτητα από τις εκάστοτε “αρμόδιες” αρχές.

Ως Antifa League Athens που χρησιμοποιούμε τόσο σαν εγχείρημα, όσο και σαν άτομα τους δημόσιους χώρους, αγωνιζόμαστε για την ελευθερία στην πρόσβαση και τη λειτουργία τους. Επιλέγουμε να παίζουμε μπάλα σε αυτούς έξω από τους θεσμούς του κράτους-δήμου, έξω από ιεραρχικές-καπιταλιστικές δομές που αναπαράγουν τον ανταγωνισμό, τα ανδροπρεπή πρότυπα και τους έμφυλους διαχωρισμούς θεωρώντας πως τα παραπάνω περιορίζουν τα απελευθερωτικά στοιχεία που υπάρχουν (ή θα έπρεπε να υπάρχουν) στην άθληση και τη διασκέδαση και αποκλείουν ουσιαστικά άτομα που δεν συμβαδίζουν με την κυρίαρχη λογική.

Στις 7/4 επιλέγουμε να ξεκινήσουμε την πορεία από ένα σημείο όπου ένας ακόμα δημόσιος χώρος σαπίζει τα τελευταία 3 χρόνια, την ίδια ώρα που ο δήμος το παραχωρεί για μέρος προπόνησης μικρών παιδιών και να συνδιοργανώσουμε την 5η-6η αγωνιστική μας με την Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου στα γηπεδάκια του Κουκακίου σε μία ακόμα προσπάθεια να οικοποιηθούμε τις πλατείες, να βάλουμε τα δικά μας χαρακτηριστικά και να βρεθούμε στους χώρους που είναι και πρέπει να μείνουν ελεύθεροι, τους δρόμους, τις πλατείες και τις γειτονιές μας.

Να συναντηθούμε στο δημόσιο πεδίο, να συζητήσουμε μεταξύ μας, να επαναπροσδιορίσουμε τις σχέσεις μας. Να εξαλείψουμε όλες τις μορφές εξουσίας και διαχωρισμού από όλες τις πτυχές της ζωής μας.

Να ξαναπαίξουμε μπάλα στους δρόμους

να στείλουμε τους φασίστες στις τρύπες τους.

Κυριακή 7/4 συγκέντρωση στα γηπεδάκια 5χ5 στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου (κοντά στον σταθμό του Θησείου) στις 14:00 και πορεία προς τα γηπεδάκια μπάσκετ στην παιδική χαρά του Κουκακίου.

Antifa League Athens : antifaleague.espivblogs.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *