Κείμενο 6ης αγωνιστικής – Independiente

Περί Antifa League και αυτοοργανωμένων δομών ο λόγος….

Τι να πούμε για το Antifa League; Ότι και να πούμε δεν θα είναι αρκετό για να περιγράψουμε το αντίκτυπο της ύπαρξης αυτής της διοργάνωσης.

4 χρόνια τώρα αυτός ο αντιθεσμός αθλητισμού ταράζει τα λιμνάζοντα νερά της οργανωμένης πλήξης της μητρόπολης…Διοργανώσεις σε πλατείες, πάρκα και γειτονιές, άνοιγμα και παρέμβαση στον κόσμο που κάνει τον κυριακάτικο περίπατο για να ξεφύγει από τη μιζέρια της καθημερινότητας και εντέλει ενασχόληση με τη αγαπημένη μας «μπάλα».

Η «μπάλα» ή κατά άλλους ποδόσφαιρο είναι μέχρι και τις μέρες μας ένα άθλημα καταραμένο από την γέννηση του να αποτελεί το αποκούμπι του συστήματος για τη χειραγώγηση των μαζών. Ιεραρχικές δομές με τους διάφορους προέδρους και παράγοντες, ανακατεμένες με οικονομικά συμφέροντα κάθε λογής, από εμπόρια ηρωίνης και πετρελαίων μέχρι όπλων και προστασιών σε μαγαζιά, το λαοφιλές αυτό άθλημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανετότατα και αποτελεσματικότατα για άσκηση πολιτικής πίεσης για εξυπηρέτηση όλων των παραπάνω προσοδοφόρων «αγαθοεργιών».
Σε αυτό το σάπιο περιβάλλον το μόνο που μπορεί να ανθίσει είναι η ντόπα , η καφρίλα των οπαδών, οι παράγκες , τα ξεπλύματα δισεκατομμυρίων, και η ανάδειξη μεγιστάνων σε πολιτικούς και μη σωτήρες.

Αντίθετα στο αυτοοργανωμένο περιβάλλον που 4 χρόνια τώρα πλαισιώνει το Antifa League, η πολιτική πίεση ασκείται σε άλλη βάση. Είναι στην ίδια πολιτική βάση που τόσες καταλήψεις και στέκια στην Αθήνα και πανελλαδικά θέτουν τα ζητήματα του αντιφασισμού, της αυτοοργάνωσης και της πολιτικής χειραφέτησης των μαζών από κάθε είδους ιεραρχική και εξουσιαστική δομή. Είναι αυτή η βάση που προωθεί την ταξική συνείδηση και την αλληλεγγύη των από κάτω, ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, μόρφωσης, ηλικίας . Είναι αυτή η πολιτική βάση που εντέλει ενοχλεί πιο πολύ από όλα τους εξουσιαστές και τα φασιστικά τσιράκια τους και γι’ αυτό κάθε αντιθεσμός που την προωθεί δέχεται την λυσσαλέα και αδιάκοπη επίθεση τους.

Τελευταίο κρούσμα είναι η αστυνομική παρέμβαση στο αυτοοργανωμένο Θέατρο Εμπρός στου Ψυρρή για τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, έχει προηγηθεί η επιχειρούμενη έξωση της κατάληψης Βανκούβερ στην ΑΣΟΟΕ, η επίθεση στο στέκι στη Ζαΐμη στα Εξάρχεια και πιο πριν η εμπρηστική επίθεση στην Κατάληψη της Έπαυλης Κουβέλου και η παράλληλη στοχοποίησή της από τις δημοτικές «αριστοκρατικές» αρχές του Αμαρουσίου.
Οι επιθετικές αυτές αντιδράσεις απελπισίας τους δεν μας πτοούν ούτε στο ελάχιστο. Ίσα ίσα μας εμψυχώνουν γιατί αποδεικνύουν ότι η ουτοπία της αυτοοργανωμένης κοινωνίας που ψηλαφούμε καθημερινά θα ανατρέψει την καταρρέουσα καπιταλιστική φούσκα τους. Συσπειρώνουμε τις δυνάμεις μας, παρεμβαίνουμε σε γειτονιές και απαντάμε καθημερινά σε όλες τις προκλήσεις του κράτους και του φασιστικού παρακράτους του.

Καλούμε λοιπόν όλους τους αλληλέγγυους ποδοσφαιρόφιλους, μουσικόφιλους, γκουρμεδόφιλους και όχι μόνο στην 6η αγωνιστική του Antifa League την Κυριακή 21/02/2016 στην Πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι στις 13:00 για

ΦΑΟΥΛ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Φλεβάρης 2016                                                                                                             Independiente

***

Λίγα λόγια για την ομάδα Independiente

 Η ομάδα μας δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2015 μετά από τη συγχώνευση της ιστορικής ομάδας των Zapateros Utd της Κατάληψης Παπουτσάδικο στο Χαϊδάρι και με συντρόφους από τη περιοχή του Αμαρουσίου.
Πιστοί στις λατινογενείς μας ρίζες, είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την ιστορική παράδοση εντυπωσιακών πορειών και εμφανίσεων των αθλητικών προγόνων μας και να με ενέσεις νέου Αμαρουσιώτικου ταλαντούχου αίματος, να διεκδικήσουμε μία θέση (την πρώτη κατά προτίμηση) στους τελικούς της φετινής διοργάνωσης…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *